Az iskolák bezárását kéri a kormánytól a Pedagógusok Szakszervezete!

Arra kérik a miniszterelnököt, rendelje el a digitális munkavégzést valamennyi intézményben 😷

Nyílt levélben fordult a kormányfőhöz a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, miután Orbán Viktor február 25-én a járványhelyzet legnehezebb két hetét vázolta fel a Facebookon közzétett videójában.
Ahogy arról beszámoltunk, a miniszterelnök a szakemberekkel folytatott csütörtöki megbeszélését követően a járványhelyzet eddigi legnehezebb két hetét jósolta elénk, melyre reagált a PDSZ is. Nyílt levélben kérték a miniszterelnököt, hogy tegye most félre politikai megfontolásait, hiszen komoly veszélyhelyzet alakult ki az általános iskolákban, óvodákban, kollégiumokban és szinte minden intézményükben.
“Egyre több intézményben kell részlegesen vagy teljesen zárást elrendelni. Egyre több kollégánk betegszik meg, vagy kerül kórházba. Az új variánsokról érkező információk szerint nem csak a dolgozók egészsége van fokozott veszélyben, hanem a ránk bízott fiatalok és hozzátartozóik biztonságával kapcsolatban sem érkeznek megnyugtató hírek.”
A levélben még kitérnek arra is, hogy az elöregedett pedagógustársadalom átlagéletkora 54 év, soraikban sok krónikus beteggel, akik nincsenek kiemelt helyen az oltási programban, beoltásuk sem történt meg. Arra kérik a miniszterelnököt, hogy honfitársaink védelme érdekében rendelje el a digitális munkavégzést valamennyi intézményben.
“Miniszterelnök Úr! Most legyen határozott, és hozza meg ezt a népszerűtlen döntést! Ezek történelmi idők – és történelmi jelentőségű döntések állnak Ön előtt. Ne hagyjon cserben bennünket és a társadalmat: állítsuk meg a harmadik hullám rohamos terjedését!”
– zárták levelüket.

Szeretlek Egerszeg