Az MSZP elnöke szerint Orbán néhány lépésre van a bukástól

Jó volna már egyszer arra ébredni, hogy Orbán ás a maffiája csendben kilopózott az országból és ismeretlen helyre távozott. Jönnének a találgatások, ki, hol látta utoljára, volt olyanok akik konvojokat láttak, mások meg repülőket kifelé távozni az országból, de senki biztosat nem tudott. Az hogy baj van az országgal, azt mindenki tudta, legalábbis érezte már évek óta,, de ezt, hogy mi ez a csend…..

Ha a járvány sújtotta Magyarország elmúlt egy évét nézzük a tükörben, sajnos azt kell látnunk, hogy nálunk sokkal súlyosabb a helyzet, mint máshol – írja a Népszavában megjelent publicisztikájában Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke.
Tóth Bertalan szerint a magyar embereket nem csak a koronavírus fenyegeti, hanem a Fidesz-kormány tétlensége is. Nincs rá jobb szó – írja a politikus –, Orbán Viktor és a Fidesz cserbenhagyták Magyarországot.
„Miközben más országokban tömegesen tesztelték az embereket, nálunk a kormány sokáig csak ingyenes parkolással és járatsűrítésekkel akarta megállítani a járványt. Miközben máshol igyekeztek segíteni az emberek megélhetésén, nálunk a Fidesz stadionokra, vadászkiállításra és űrkutatásra szórta el a gazdaságvédelmi alap milliárdjait.”
Az MSZP társelnöke szerint képviselőik minden héten tettek javaslatokat a kormánynak, a Fidesz azonban még arra sem hajlandó, hogy legalább a munkahelyi fertőzéseket megelőzze azzal, hogy 100 százalékos táppénzt ad. Az emberek ugyanis inkább eltitkolják a betegségüket, és a tesztelést sem vállalják, mert félnek a jövedelem-kieséstől.
Eddig is több mint 3 millióan tengődtek a szegénységi küszöb alatt, most az elbocsátások miatt sokkal többen lesznek – hívja fel a figyelmet. A Fidesz-rezsim nem erősítette meg érdemben a szociális hálót, nem biztosította a túlélés esélyét azoknak, akiknek megszűntek a tartalékaik.
A szocialista politikus szerint hiába csökkent az elmúlt években a töredékére a földgáz ára, Orbánék továbbra sem hajlandók olcsóbban adni, mert az oligarcháik még most is a magyar családokon nyerészkednek.

 

„Szeptemberben Orbán Viktor azt mondta, ő és a kormánya felel mindenért, hiszen ’ezért kapja a fizetését’. Azóta több mint hétezer magyar ember halt meg a fertőzésben, mire most Orbán gyáván kijelentette: ezért nem ő és nem a kormánya a felelős! Kérdezem: akkor miért kellett neki a felhatalmazás? A hatalom kell, a felelősség nem?”
Tóth Bertalan szerint pitiáner és felelőtlen magatartás, hogy Orbán Viktor válságkezelés helyett a saját önkényuralmi rendszerének megerősítésével van elfoglalva.
„Ki kell mondanunk: azért a helyzetért, amiben most az ország van, Orbán Viktor és a Fidesz a hibás! Amit most, 2020 végén láthatunk, az már a Fidesz végjátékának a kezdete, amit már ők is éreznek, és látható módon elkezdtek felkészülni a „hosszú télre”! Kapkodva gyűjtögetnek, lopnak, válóperekben osztják szét a vagyont, és gyors ütemben igyekeznek civil pozíciókat elfoglalni.”
A politikus úgy véli: az emberek többsége már tisztán látja, hogy a Fidesznek nem szabad hinni, mert Orbánék mást mondanak és mást cselekednek.
„Azt mondják, kereszténység meg család, és kiderül, hogy a Fidesz-rezsim álkeresztény erkölcse egy brüsszeli szexorgia helyszínén lóg az ereszcsatornán, droggal a hátizsákjában.”
Tóth Bertalan emlékeztet rá, hogy ősszel több találkozón a hat ellenzéki párt elnökei megállapodtak, hogy közösen készülnek az országgyűlési választásokra, jövőre előválasztásokat tartanak és mind a 106 választókerületben közös egyéni jelölteket állítanak.
Szerinte a közös lista olyan szükségszerűség, amire nem csupán a választójogi törvény legújabb módosítása kényszeríti őket, hanem az ellenzéki szavazók egyre nagyobb tömege is ezt követeli.
„Tudjuk jól, hogy a rogáni propaganda-gépezet – 200 milliárddal megtámogatva – arra készül, hogy „összesorosozza” az ellenzéket, besározza a baloldaliságot, és lejárassa jelöltjeinket. Kulturált viselkedést ettől a gépezettől nem várhatunk. Nincs kétségem afelől, hogy nehéz évünk lesz. De nem állhatunk meg, nem toporoghatunk, mert feladatunk van! Fel kell készülnünk 2022-re és be kell küldenünk a süllyesztőbe a Fidesz-KDNP álkeresztény hadait!”
A társelnök szerint az MSZP megkezdte a felkészülést a feladatra, mert a 2019-es önkormányzati választás ellenzéki sikerei sem valósulhattak volna meg az MSZP tagjai, közösségei, szervezetei és kampánya nélkül.
Három pillérből álló programjukat letették a szövetség asztalára: visszahozzák az emberek életébe a szabadságot, a jogbiztonságot és a demokráciát, esélyteremtő államot építenek és környezeti értékeink védelmében megállítják a fideszes rombolást.
„Radikálisak leszünk, mert a baloldal egyik fő erénye az, hogy van bátorsága változtatni. Egy korszakváltás küszöbén állunk, és az MSZP a motorja lesz annak a folyamatnak, amellyel létrehozzuk a Jövő Köztársaságát.”