Az MSZP máris reagált Ujhelyi távozására: Fizesse vissza a tartozását és adja vissza a mandátumát!

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy Ujhelyi István az MSZP nevének sikertelen megváltoztatása, a visszavont népszavazási kezdeményezése és a feladott pártelnöki ambíciója után úgy döntött, kilép a Magyar Szocialista Pártból. Abból a közösségből, amelynek nemrég még azt ígérte, továbbra is aktív tagja lesz, és elszántan küzd a közös sikerekért.

– közölte a Magyar Szocialista Párt arra, hogy Ujhelyi István ma bejelentette, kilép a pártból.

 

Kunhalmi Ágnes az MSZP társelnöke és parlamenti képviselője./Kép. Index

 

 

Az MSZP egyben arra is felszólította Ujhelyit, hogy fizesse vissza tartozását:

Csalódva, de barátsággal gondolunk Ujhelyi Istvánra. Azonban – ahogy a mondás is tartja – a hosszú barátság alapja a pontos elszámolás. Arra kérjük Ujhelyi Istvánt, rendezze a szocialista párt felé az elmúlt években felhalmozott jelentős tartozását, egyben felszólítjuk, hogy adja vissza EP-képviselői mandátumát, amelyet a Magyar Szocialista Párttól kapott.

Erre Ujhelyi már a reggeli bejelentésben válaszolt: nem adja vissza a mandátumát.

 

Az atv.hu információi szerint az MSZP közel 4 millió forint befizetését várja el a pártkasszába Ujhelyi Istvántól.

 

A párt több vezető politikusa szerint az MSZP és Ujhelyi között írásos szerződés van arról, hogy az európai parlamenti képviselői fizetésének 10 százalékát be kell fizetnie a pártkasszába.

 

Az elmúlt hónapokban azonban Ujhelyi már jelentős tartozást halmozott fel a párt felé, amelynek egy részét befizette, de így is maradt még közel 4 millió forintos tartozása.