Az MSZP társelnöke beperelte az Európai Bizottságot, mert falaznak Tiborcz Istvánnak

Bepereltem az Európai Bizottságot, mert falaz Tiborcznak❗

 

 

Nem gondoltam volna, hogy közpénzeket érintő közérdekű adatokért nemcsak az orbáni Magyarországon, hanem uniós színtéren is pereskednem kell. Az Európai Bizottság falazása azonban megerősített abban, hogy az Élios-ügyben született OLAF-jelentés kiadásáért érdemes erőfeszítéseket tennem.
Amint az közismert, az orbáni maffiaállam egyik szimbóluma az Élios-ügy, amelyben több mint tízmilliárd forintnyi közvilágítási pályázati közpénz korrupt eltüntetéséről írt a sajtó, és közvetlenül a miniszterelnökig értek az ügy szálai. Ennek az ügynek a dokumentumait a mai napig nem ismerjük teljes egészében, de még augusztus végén az Európai Bíróság úgy döntött egy magyarországi civil aktivista által indított perben, hogy nem tagadható meg az Európai Csalásellenes Ügynökség – az OLAF – Élios-ügyre vonatkozó aktáinak kiadása azon indokok alapján, hogy az adatkiadás folyamatban lévő hatósági eljárási érdekeket sértene, így hozzáférhetővé kell tenni a dokumentumot.
Éppen ezért kezdeményeztem még szeptemberben, hogy akkor ismerjük is meg az OLAF jelentését. Derüljön ki, hogy az Orbán-klán lenyúlásai között is kiemelkedő jelentőségű ügyben már az OLAF jelentése is igazolja, amit addig csak sejtettünk: tolvajok!
Az Európai Bizottság azonban először meghosszabbította a kérelmem elbírálására rendelkezésére álló határidőt, majd hallgatólagos határozattal elutasította azt. Így nem maradt más választásom, mint keresetet benyújtani a luxemburgi székhelyű Európai Bírósághoz.
Érthetetlen, hogy miért falaz az Európai Bizottság ebben az ügyben. Az eljárás után azonban újabb bizonyítékaink és indokaink lesznek arra, miért kell elzavarni ezt a korrupt és velejéig romlott Fidesz-rezsimet, miért kell csatlakoznunk az Európai Ügyészséghez és miért kell helyreállítani a jogállamot és a demokráciát!