Az olaszoknál minden bezár ami nem patika vagy élelmiszerbolt

Rendkivüli a helyzet Olaszországban

0

Az olasz miniszterelnök, Giuseppe Conte szerda este jelentette be, hogy az élelmiszerboltok és gyógyszertárak kivételével minden boltot bezárnak Olaszországban, írja az Il Sole. A miniszterelnök arról beszélt, hogy Olaszországban

most minden kereskedelmi tevékenység beszüntetése a legfontosabb, ez alól az alapvető szükségleteket kiszolgáló boltok és a gyógyszertárak képeznek csak kivételt.

Conte tehát kiterjeszti a Lombardia régiójára már érvényes szabályokat. Észak-Olaszország bizonyos régióiban az eredeti rendelet szerint már több helyet bezártak, köztük templomokat, mozit, színházat, edzőtermeket. A miniszterelnök most ezt a javaslatot terjesztette ki az egész országra. Az országban korábban már bezárták az iskolákat, illetve a mozikat, múzeumokat és színházakat is. Az új rendelet szerint emellett bezár még:

Az összes kiskereskedelmi tevékenységet végző hely, kivéve az alapvető közszolgáltatásokat ellátó, illetve az alapszükségletek kielégítéséhez szükséges boltokbárok, vendéglők, éttermek és étkezdékszépségápolással foglalkozó helyek, fodrászok, kozmetikusok stb.szállodák, szállók, bármilyen szállásadó hely, ami nem közszolgáltatási feladatot lát el

A termelő üzemeket és gyárakat nem állítják le, amennyiben azok betartják az egészségügyi előírásokat. A mezőgazdasági és állattenyésztési ágazat tovább működhet.

Az olasz kormány hétfőn jelentette be, hogy egész Olaszországot lezárják Lombardia tartományhoz hasonlóan. A döntésre ahogy most, úgy akkor is azért volt szükség, mert ezzel igyekeznek megfékezni a járványt.