“Az oligarchák kimaradtak a járványügyi közteherviselésből”

0

A HVG információi szerint, az MSZP a kormány által szombaton bejelentett koronavírus-járvánnyal összefüggő intézkedéseinél markánsan baloldalibb gazdaságélénkítő csomagot javasol  – mondta Kunhalmi Ágnes, a szocialisták országgyűlési képviselője szombaton.

Az ellenzéki politikus aránytalannak és szelektívnek nevezte a kabinet elképzeléseit. Szerintük a szolidaritásnak és versenyképesség megőrzésének egyszerre kell érvényesülnie. Kunhalmi Ágnes úgy fogalmazott:

nagyon hiányolják a kormány tervei közül az „oligarchikus nagytőke” közteherviselését.

Válságkezelési javaslataink, valamint reagálás Gulyás Gergely kormányinfóra – Kunhalmi Ágnes

Kunhalmi Ágnes: A járvánnyal szembeni küzdelemből mindenkinek ki kell vennie a részét, így egyet értünk a közteherviselés szélesítésével. Viszont súlyosan aránytalannak és szelektívnek tartom a mai kormányzati bejelentést, hiszen hiányolom az új nemzeti oligarcha nagytőkések közteherviselését. Azok, akik az elmúlt 10 év nettó nyertesei voltak, mint például Tiborcz István, Mészáros Lőrinc, és a kisemberek földjén meghízott zöldbárók miért nem veszik ki részüket a bajban? Az viszont teljes félreértés, hogy az önkormányzatok pénzügyi mozgásterét tovább szűkítik, mert azok is a frontvonalban harcolnak, nagyon sok plusz védelmi feladatot látnak el. Nekik többletforrásokat kellene adni inkább.További javaslatok a videóban:👇

Gepostet von MSZP am Samstag, 4. April 2020