Az Operatív törzs rendkívüli figyelmeztetése

0

Az elmúlt napon ismét emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, immár 623 személyt tartanak nyilván, akik laboratóriumi vizsgálat által igazoltan fertőzöttek, közölte pénteki tájékoztatóján Müller Cecília országos tiszti főorvos.

Az elhunyt statisztikája a tegnapi napnak igen kedvezőtlen, öt személyt veszítettünk el, mindnyájan idős betegek voltak, sokféle krónikus megbetegedéssel küszködtek

– erősítette meg a kormányzati honlapon reggel megjelent információkat.

Közölte, a minták laboratóriumi vizsgálata gőzerővel folyik, a kijelölt laboratóriumok a nap 24 órájában dolgoznak, ezért a mintavételek száma felgyorsult, már 17769 vizsgálatot tartanak számon. Jó hírként említette, hogy ismét növekedett a gyógyultak száma is: 43 főre emelkedett azok száma, akik el tudták hagyni a kórházakat.

Még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk. Noha napról napra nő a fertőzöttek száma, azt látjuk, hogy nagyjából egyenletesen az egész ország területén megoszlik az igazolt fertőzöttek száma. A sűrűbben lakott területeken fordul elő nagyobb számban a megbetegedés, például Budapesten. Itt egy sokkal nagyobb fertőződési arányt regisztrálunk, de valamennyi megyében található most már beteg. Lehet, hogy tüneteket alig mutató, de gyanús személyt vizsgáltatott meg a háziorvos, így derült ki a pozitivitása

– közölte.

Felhívta rá a figyelmet, továbbra is kerüljük azokat a helyzeteket, amikor a vírus átadására lehetőség lenne. Fontos, hogy otthonunkban tartózkodjunk, nagyon fontos esetben hagyjuk el csak otthonainkat és vigyázzunk a sérülékeny csoportokra.