Az ördög ügyvédje két bátor Emberről írt egy drámai írást!

Az ördög ügyvédjének bejegyzése változtatás nélkül.

Az írás itt olvasható:

 

Két bátor Emberről írok, két igazi hősről, akik talán a történelem kerekén is fordíthattak volna.

 

De végül mégsem tehették, mert a hatalom megrettent Tőlük és kegyetlenül, hidegvérrel végeztek Velük.

 

Az egyikük Martin Luther King Jr. amerikai baptista lelkész, polgárjogi harcos és politikai aktivista, az afroamerikai polgárjogi mozgalom egyik kiemelkedő és karizmatikus vezetője volt. Célja a fehérek és afroamerikaiak jogi egyenlőtlenségének, a megalázó hátrányos megkülönböztetésüknek megszüntetése volt. Azonban túl nagy hatása volt bátor tetteinek és lelkesítő beszédeinek…

Nemes céljai eléréséért a polgári engedetlenség módszerét is alkalmazta. 1963. augusztus 28-án a Washingtoni Menetelés során megtartott “Van egy álmom” néven híressé vált beszéde óriási nyilvánosságot hozott a polgárjogi mozgalomnak, Kinget pedig a történelem egyik legnagyobb szónokává emelte. A hatalom azonban megrettent tőle és Martin Luther King 1968. április 4-én Memphisben (Tennessee) merénylet áldozata lett; agyonlőtték. Ugyanazok, akik néhány évvel korábban John Fitzgerald Kennedyvel is végeztek 1963. november 22-én, Dallasban, egy titokzatos merénylet során.

 

A magyar Martin Luther Kingtől, azaz Bogdán Lászlótól is megrettent a fideszes hatalom.

Megijedtek, hogy egy erős, bátor, tisztességes és értelmes roma vezető egyesítheti a magyarországi cigány társadalmat és akár a politikai mérleg nyelve is lehet majd ez az új, erős roma polgárjogi mozgalom.

A fideszes bűnbanda megszeppent, hogy ezután nem tudja majd pár ezer forinttal és egy zacskó élelemmel megvenni a szegénységben tartott cigányság szavazatát vidéken.

Mert Bogdán László Cserdi polgármestereként elindított valamit….

Értelmes célt és munkát adott a cigányságnak és ami még fontosabb: reményt és méltóságot. Orbánék úgy döntöttek, hogy ez túl veszélyes….

Ezért végül a titkosszolgálat emberei találkozóra hívták Bogdán Lászlót, aki 2020. július 13-án, egy hétfő délután fél 3 körül beszélt telefonon valakivel, ez követően pedig szó nélkül távozott.

A helyiek és a zöldség-gyümölcs feldolgozóüzemben dolgozó munkatársak keresték, a polgárőrök még éjjel is kutatták.

Végül július 14-én, kedden reggel holtan találták meg őt hivatalában.

Felakasztotta magát a hivatalos verzió szerint. A valóságban viszont Vele is végzett a hatalom és öngyilkosságnak állították be a kegyetlen, hidegvérű gyilkosságot.

Csakhogy Bogdán Lászlónak nem volt semmi oka megölni magát, hiszen tele volt tervekkel és tettvággyal…. fel akarta emelni népét a nyomorból és a kiszolgáltatottság mocsarából.

De a fideszes maffia ezt nem hagyhatta.

Mindkét bátor hős egy kisebbség érdekében és képviseletében harcolt, de sajnos a sorsuk is azonos lett végül… ezért foglalkoztam e két tragikus történettel együtt, egy bejegyzésemben.

 

Üdvözlettel és őszinte részvéttel: az ördög ügyvédje