Az Origo ismét pert vesztett

0

Megadtak egy nevet, kérték a tárgyalás elhalasztását a tanújuk előállítása érdekében, majd pedig a pontatlanul megadott névre hivatkozva nem álltak elő senkivel az új tárgyalási napon se

– számolt be az Indexnek Czeglédy Csaba az Origoval szemben indított újabb perük fejleményeiről. A László Imrét, Újbuda DK-s polgármesterét képviselő ügyvéd, szombathelyi független önkormányzati képviselő szerint a pénteki tárgyaláson bebizonyosodott, hogy a kormányhoz köthető médiumok egyike sem rendelkezik valós információkkal, valamint hiteles forrásokkal, holott a kampány idején tényként közöltek súlyos, a szexuális zaklatás, és erőszak büntetőjogi tényállását is felvető vádakat László Imréről. Ezzel a jogi képviselő szerint nemcsak a jó hírnevét sértették, de súlyos károkat okoztak a később mindennek ellenére polgármesterré választott politikusnak.

Czeglédy részletesen elmesélte, hogyan nyertek pert a napokban a TV2 ellen, amely az akkori polgármester-jelöltről elsőként közölte a vádakat.

Meggyőződésem a TV2 perbeli magatartása alapján, hogy csupán egy statiszta szerepelt a gyalázkodó műsorukban. Egy statisztával játszatták el az állítólagos áldozat szerepét

– ismételte meg Czeglédy azt, amit Facebook-oldalára is kiírt. De az Indexnek most azt is elmondta, mi történt az Origoval folytatott helyreigazítási ügyük pénteki tárgyalásán. A portál ugyanis a TV2 riportjának átvételét követően “önállóan is feldolgozta” a László Imrét ért vádakat, azt állítva, hogy maguk is beszéltek a sértettel.

Forrás Index