Az orosz erők ismét rakétacsapásokat mértek a dél-ukrajnai Mikolajiv civil lakóházaira

Az orosz erők ismét rakétacsapásokat mértek a hétvégén a dél-ukrajnai Mikolajiv megyeszékhelyre, valamint az északi, északkeleti országrészben lévő csernyihivi és szumi régiókra. Zelenszkij szerint Oroszország „információs terrorral” egészíti ki az Ukrajna elleni tüzérségi és rakétatámadásokat.

Mikolajiv városát helyi idő szerint vasárnap hajnali három körül érte a támadás. Az orosz rakéták ipari és infrastrukturális létesítményeket találtak el, a mentést végzők reggel kilenc órára eloltották a tüzeket. Az egyik eltalált objektumban még takarítják a romokat. Az esetleges áldozatokkal, sérültekkel kapcsolatos információkat még pontosítják – közölte vasárnap az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat.

Az ukrán rendőrség közlése szerint Mikolajivot és a megye több települését szombaton is lőtték az orosz erők. A lövedékek lakóházakban, vállalati épületekben és infrastrukturális létesítményekben okoztak károkat. Azt is közölték, hogy

CIVIL HALÁLOS ÁLDOZATAI ÉS SÉRÜLTJEI IS VANNAK A TÁMADÁSOKNAK, DE PONTOS SZÁMOT NEM HOZTAK NYILVÁNOSSÁGRA.

A katasztrófavédelem vasárnapi beszámolója szerint szombaton az orosz erők nyolcszor lőtték Szumi megye és egyszer Csernyihiv megye területét.

Repülőgépekről mértek rakétacsapást, illetve rakéta-sorozatvetőkkel, aknavetőkkel és kézi lőfegyverekkel nyitottak tüzet. Lakóházakban keletkeztek károk, de személyi sérülésekről nem érkezett hír.