Az RTL Klub újabb pofont adott Orbán Viktornak

0

Az RTL Klub ma hivatalosan is bejelentette, hogy az Európa parlamenti és az önkormányzati választási kampányban, a törvényi előírásoknak megfelelően, ingyenesen fog reklámidőt adni a pártoknak. Ez nyilván a forráshiányban küzdő ellenzéki pártoknak jön jól- vélekedik az elemzőnk.

Politikai reklámokat is sugároz majd az RTL Klub az európai parlamenti választás kampányidőszakában, azaz április 6. és május 26. között. Közleményükben azt írják: lehetőséget és felületet biztosítanak a jelölő szervezeteknek, hogy üzeneteiket eljuttathassák a választópolgároknak – mondta el Kolosi Péter hírigazgató.

Kolosi Péter, az RTL Klub Fókusz című műsorának főszerkesztője és műsorvezetője, 2001 óta az RTL Klub programigazgatója. 2015-től az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese.
A törvényi szabályozás alapján, a képernyőn futó politikai reklámokat az RTL Klub ingyenesen fogja a pártok rendelkezésére bocsájtani, a csatorna senkitől nem fogad el pénzt a TV-s reklámért. Az M-RTL döntését a törvényi határidőben a Nemzeti Választási Bizottságnál is be fogja jelenteni.

Az M-RTL a választási kampány időszakában továbbá internetes sajtótermékén, az rtlklub.hu oldalon fizetett politikai hirdetések megjelenésének is helyet ad, ezen szándékát az Állami Számvevőszéknek határidőben be is jelentette.

A Hír Hugó megkérdezett egy politikai elemzőt, aki elmondta, hogy ez a lehetőség az ellenzéki pártoknak jön a legjobban jól. Míg az ellenzék pártjai súlyosan el vannak adósodva, mivel az Állami Számvevőszék milliós bírságokat szabott ki rájuk, addig a kormány számolatlanul szórja a pénzt propagandára.

Így mondanom se kell, hogy az RTL Klubbon lehet ingyenesen hirdetni az nagyban segíti az egyre beszűkülő nyilvánosságban politizáló ellenzéket. Bár szomorú, hogy a közel 100 magyarországi csatorna közül csupán az RTL Klubnak fontos a minél szélesebb magyarországi demokrácia- vélekedik az elemző.