Az UBER után a MÁV is kivonul Magyarországról

“A magyarok nem érdemelnek meg bennünket, mert egy kis biz-baz’ miatt máris tüntetnek ellenünk. Viktor meg nem utazik a MÁV-val. Van neki saját kisvasútja a hülye nép jóvoltából.”

 

“Cégcsoportunk úgy ítélte meg, hogy az ország utazóközönsége, földrajzi adottságai és éghajlata nem alkalmasak a vasúti üzemre”

– áll a vállalat közleményében.

 

 

 

Évek óta küzdünk azzal, hogy szerelvényeink 30-40 év alatt egészen rossz állapotba kerülnek, a hideg, a meleg és az utazóközönség testváladékai miatt, ami egy profitorientált cég számára tarthatatlan. A lakosság egyszerűen nem becsüli meg, hogy gyaloglás helyett kötött pályán közlekedhetnek. Nyáron lehúzzák az ablakokat, a folyosókon ülnek, a mellékhelyiségeket emberi ürülékkel szennyezik. Az ország olyan speciálisan rövid távolságokkal rendelkezik, amelyeket aránytalanul sok idő alatt lehet csak megtenni a jelentősebb természeti akadályok hiánya miatt. Arról már nem is beszélve, hogy évtizedek alatt sem sikerült az utazási szokásaikat menetrendünkhöz igazítani

– panaszkodott egy felső vezető.

A jegyvásárlók terhére rótta azt is, hogy nem napon belül egyenletesen elosztva utaznak, nyáron már 35 fok felett is követelik a légkondicionálást, az olyan vonatok helyett, ahol naponta alig 10-15 ember utazik, a Balatonra közlekedő szerelvényeken zsúfolódnak össze.

A kivonulás nemcsak a MÁV Start Zrt.-t érinti, hanem a pályavasutat is. A síneket olyan országba viszik át, a felújított állomásokkal együtt, ahol hálásabb,  nagyobb profitot termelő utazók élnek, és az éghajlat is kedvezőbb.

 

Forrás: Hircsárda