Az új pécsi polgármester máris intézkedni kezdett a közlekedéssel kapcsolatban, amit a Fidesz évekig elsumákolt!

0

Péterffy Attila új pécsi független polgármester közösségi oldalán tett bejegyzése.

“Fontos célkitűzésem, hogy Pécs élhető város legyen. Ehhez alapvető követelmény, hogy az itt élők minél kevesebb közlekedési akadályba ütközzenek a hétköznapokon. A város közlekedését ma is több útlezárással járó felújítás vagy közműcsere lassítja, akadályozza.
Hétfőn reggel három kritikus helyszínt látogattam meg a polgármesteri hivatal városüzemeltetési főosztályának vezetőjével: a Mártírok útját, a Kürt utcát és a Surányi Miklós utat. Személyesen beszéltem mindhárom helyszínen a kivitelezést végző cégek dolgozóival a munkálatokat befolyásoló körülményekről és arról, hogy az önkormányzat miben tud nekik segíteni. Ezen a téren azonnal konkrét intézkedéseket is tettünk.
A polgármesteri hivatal főosztálya már ezen a héten elkezdi kidolgozni a pécsi útfelújítások alapjául szolgáló új szabályozást. Ennek célja, hogy a pécsi polgárok érdekeit szolgálja, tiszta és világos alapokon nyugodjon. Célom, hogy közmű- és útjavítási munkálatok Pécsett a jövőben úgy folyjanak, hogy a minőség, a szakszerűség és a határidők számon kérhetők legyenek, tehát azokból a pécsiek minél kevesebbet és minél rövidebb ideig érezzenek.”