Az ukászt máris kiadta Orbán Novák Katalinnak

Bár Áder János sosem volt az önjáróság poszterfiúja, de 2015-ben legalább annyit el tudott intézni magának, hogy a Terrorelhárítási Központ helyett a Készenléti Rendőrség lássa el a védelmét.

Akkor a hvg.hu arról írt, hogy Áder nem bízott meg a miniszterelnök által alapított TEK-ben, és úgy volt vele, hogy inkább a belügyminiszter tudjon a találkozóiról, mint Orbán.

Nem sokkal korábban Kövér László is kivonta magát a TEK ellenőrzése alól, amikor megalapította az Országgyűlési Őrséget.

Később kiderült, hogy Áder félelme nem volt alaptalan, mert az elnök testőreit is megcélozták a Pegasus nevű kémszoftverrel.

Úgy tűnik, a jövő kedden hivatalba lépő Novák Katalin még Áder Jánosnál is kevésbé érzékeny az ilyesmire: egy szerda esti kormányrendelet szerint

a TEK május 10-étől már nem csak Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külügyminiszter és Polt Péter főügyész védelmét szervezi meg és hajtja végre, hanem a köztársasági elnökét is.

A rendelet azt is kimondja, hogy a köztársasági elnök és családtagjainak védelmére használt kényszerítő eszközöket és tárgyi eszközöket a Készenléti Rendőrségtől a Terrorelhárítási Központ veszi át.