Bajban a Fidesz Szombathelyen

0

Kisebbségbe szorult a Fidesz a közgyűlésben, munkához látott az ellenzék.

Az ellenzéki többség Letelepedési kötvényeseket vizsgáló bizottságot állított fel a szombathelyi közgyűlésben szerdán.

A bizottság célja, hogy megvizsgálják: hány letelepedési kötvényes van Szombathelyen és hány külföldi munkavállaló él ott.

A fideszes polgármester, Puskás Tivadarvisszadobta a javaslatot, ám az ellenzéki többség a közgyűlésben mégis megszavazta azt.

(Így végső soron a Fidesz kedvenc témájáról, a migrációról lesz szó a városban, csak éppen nem a Fidesz szája íze szerinti tálalásban… )

A Fidesz március elején veszítette el a többségét Szombathelyen, miután a közgyűlésben Molnár Miklósalpolgármester, a korábban a Fideszhez húzó civil szervezet képviselője elkezdett a városvezetés ellen szavazni.

Így a baloldali képviselők a helyi jobbikossal és Molnárral összefogva már fölénybe kerültek a közgyűlésben.

Puskás Tivadar polgármester “posztbolsevista puccskísérletnek” nevezte a történteket, és megpróbálta megakadályozni az ellenzéki kezdeményezést. Puskás a botrányosra sikerült szerdai közgyűlésen arról beszélt, hogy a baloldal, kiegészülve a Jobbikkal és a Pro Savariával, támogatja a bevándorlást.

Nemény András, az ellenzék közös polgármesterjelöltje szerint azért indokolt a bizottság felállítása, hogy megvizsgálják a városba érkező illegális bevándorlás mellett azt is, hány letelepedési kötvényes van Szombathelyen, „ugyanis kiderült, hogy több bűnöző is van köztük”.

A testületi ülés közvetítéséből – a Nyugat.hu élőben adta – kiderült, hogy a fideszeseket nagyon dühíti ez a bizottság, illetve hogy nem az ő akaratuk érvényesült a közgyűlésben.

Forrás Nyugatifény http://nyugatifeny.hu/2019/03/27/hulyet-csinalt-a-fideszbol-az-ellenzek-szombathelyen-orjong-a-fideszes-polgarmester