Bakondi György és Kovács Zoltán: szivárognak a migránsok a magyar-szerb kerítéshez!

0

Már aggódtunk Bakondi Györgyért, azt gondoltuk, hogy mindennapi megszólalásait maga alá temette a koronavírus. Néha ugyan próbálkozott valamelyik állami csatornán, ébren tartotta az éberségünket, nehogy elfelejtsük, hogy a migránsok készülődnek és bármikor elindulhatnak. De mi, gyarló emberek, nem vettük komolyan ezeket a fenyegetéseket, a vírussal voltunk elfoglalva, ami sajnos valóság volt, nem pedig politikai célokat szolgáló rémtörténet.
Aggódtunk a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójáért, nem is a személyét illetően, inkább az állását, vagyis, az egzisztenciáját féltettük. Hogy mi lesz vele, ha már nem tudja mivel fenyegetni a magyarokat. A vírus elleni háborút levezényelte az operatív törzs és Müller Cecília, néha a miniszterelnök, valamint Szijjártó Péter is besegített, de ott nem osztottak lapot a belbiztonsági főtanácsadónak. Árvizek, szökőár, földtengés nemigen vannak mifelénk, maradtak Bakondinak a migránsok.
Akik, a belbiztonsági főtanácsadó vesztére, amíg a vírus tombolt, csak nem akartak mozgolódni. A vírus a migránsokat is óvatosságra intette, bármennyire is fenték ránk a fogukat, hogy majd jól idejönnek, egyelőre maradtak, ahol vannak, mert eszük ágában sem volt olyan helyre menni, ami még annál is veszélyesebb, mint ahol jelenleg tartózkodnak.
Most azonban mintha megtört volna a jég. Ezt maga Bakondi belbiztonsági főtanácsadó jelentette be az M1 aktuális csatonáján, mint mondta, várhatóan folytatódni fog az illegális határsértők Európába áramlása, ami az elmúlt években is jellemző volt.
Vagyis, azt a belbiztonsági főtanácsadó sem állította, hogy biztosan folytatódik az, ami az elmúlt években jellemző volt, csak annyit mondott, hogy várható. Aminek persze nem örülnénk, mert senkinek sem lenne jó, ha az illegális határátlépők tevékenysége, azaz, az illegális határátlépés, folytatódna. Még mindig jobb, ha Bakondi belbiztonsági főtanácsadó beszél a migránsokról, fenyegeti velük a magyarokat, mintha tényleg itt volnának és ők beszélnének a televízióban Bakondi Györgyről.
Szerencsére, erről nincs szó, egyelőre csak a belbiztonsági főtanácsadó rémisztget bennünket, neki viszont ezt nem róhatjuk fel, mert ez a kötelessége, a munkája, ha úgy tetszik, ebből él.
Nincs ezzel bajunk, még mindig jobb, mintha Bakondi György ingyenélő lenne, segélyekért kuncsorogna, és amíg mi keményen keccsölünk, ő más, nem törvényes módon szeretné meg a mindennapi betevőt.

Minden magyar embernek fontos érdeke fűződik ahhoz, hogy a migráció kérdésében a magyar álláspont konzekvens legyen és a kormány ennek érvényesítés során, magabiztosan léphessen fel a nemzetközi küzdőtéren – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, az M1 aktuális csatornán, hétfő este.

Bakondi György elmondta: várhatóan folytatódni fog az illegális határsértők Európába áramlása, ami az elmúlt években is jellemző volt.

Erre utal mások mellett az is, hogy a „balkáni útvonalon” június végéig 40 százalékkal több illegális migránst fogtak el a magyar határon, mint az előző év hasonló időszakában, és több embercsempészt, mint tavaly egész évben – közölte.

Felidézte: korábban önálló nemzeti konzultáció foglalkozott a migráció kérdésével, és az elsöprő lakossági támogatás birtokában, a kormány bátran képviselte a magyarok álláspontját.

Felhívta a figyelmet arra: nem látszik, hogy az Európai Unió változtatni kíván a 2015 óta folytatott, kudarcos migrációs politikáján.

Jelenleg is zajlik az új migrációs politika előkészítése, de ennek számos eleme ellentétes a magyar kormány álláspontjával – mondta a főtanácsadó.

Bakondi György kiemelte: mindent megtesznek, hogy a magyar emberek akarata érvényesüljön a migrációval kapcsolatban, de – mint fogalmazott – „a küszöbön álló változások” igénylik, hogy a migrációról is megkérdezzék az emberek véleményét a nemzeti konzultációban.

Kovács Zoltán európai ügyekért feleős helyettes államtitkár azt mondta, hogy a hetekben egyre több migránsalagutat fedezett fel és számolt fel a Rendőrség és a Magyar Honvédség.

Sajnos aggasztó, hogy a határsértők egyre több ponton alagutakat ásva próbálnak betörni Magyarország területére és ezzel Magyarország biztonságát megsérteni.

A kormány nagyon nagy erőfeszítéseket tesz a magyar lakosság megvédésére és ezt a közeljövőben is ígérni tudjuk.

(MTI)