Bakondi György: Intenzíven érkeznek a magyar-szerb kerítéshez a migránsok!

0

Intenzíven növekszik az illegális bevándorlók száma Magyarország határainál, a tiltott határátlépést megkísérlők száma az idén már meghaladta a tízezret – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György elmondta, hogy változás tapasztalható az illegális bevándorlók állampolgársági összetételében, az előző hónapokhoz képest jelentős arányban jelentek meg közöttük szírek.

Ismertetése szerint az embercsempészés módszerei is változnak, több európai ország határszakaszain alagutakat ástak a migránsok bejuttatására.

A terrorizmus új dimenziója, hogy az illegális bevándorlók között komoly harci tapasztalattal felvértezett terroristák szivároghatnak be Európába – hangsúlyozta Bakondi György, megjegyezve, világszerte zajlik a terrorizmus elleni küzdelem, ezért a “célországok” egyre érdekeltebbek abban, hogy a biztonság érdekében határozott lépéseket tegyenek.

A műsorban ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy kedden Németországban három feltételezett iszlamista terroristát tartóztatott le a német terrorelhárítás Frankfurt közelében.

A letartóztatott két török és egy német állampolgár házilag készített bombával és internetről vásárolt fegyverekkel akart civilekre támadni.

Via: MTI