Bakondi György: “Magyarország biztonsága érdekében a kormány meghosszabbítja a válsághelyzetet!”

0

Magyarország biztonsága és határvédelme érdekében a kormány meghosszabbítja a Magyarország egész területére elrendelt, tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ amit Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója mondott el a köztévén csütörtökön.

Bakondi György szerint az erről szóló kormányrendelet hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben.

Bakondi elmondta:

az illegális határátlépési kísérletek továbbra is folyamatosak, csak az idén már 7 ezren próbálkoztak, ezért szükség van a határvédelemre. Közölték továbbá: Szerbiában már kritikus a helyzet a migránsok miatt, Bosznia-Hercegovinában is több ezren, Görögországban nagyjából 30 ezren vannak, és újabb tömegek érkeznek, amelyek a balkáni útvonalon akarnak Európa belsejébe jutni.

Bakondi jelezte:

a kerítés és a határvédelem nélkül Magyarország ismét a bevándorlás egyik főútvonala lenne, ahogy a 2015-ös migránsválság idején.

Bakondi emlékeztetett arra:

az intézkedés speciális jogosítványokat ad az állami, rendvédelmi szerveknek, így garantálható, hogy továbbra is a lehető leghatékonyabban léphessenek fel az illegális bevándorlókkal szemben az országhatár mentén és az ország területén is. A rendőrség az ország területén is folyamatosan rendszeresen azonosít illegális migránsokat, akiket visszaszállít a határkerítéshez

– mondta.

Bakondi közölte:

Magyarország saját erejéből 2015 óta összesen 504 milliárd forintot fordított a határvédelemre, és továbbra is felháborítónak tartják, hogy a távozó Európai Bizottság a határvédelemre fordított kiadások alig több mint 1 százalékát térítené meg Magyarországnak, miközben az “Európa biztonságát veszélyeztető, bevándorlásszervező” civil szervezetekhez (ngo-khoz) “öntik a pénzt”.

Bakondi hangsúlyozta, hogy

a magyar kormány az olasz kormánycsere miatt figyelemmel követi az Afrika és Olaszország közötti migrációs útvonal alakulását is, mert ha az új baloldali olasz kormány megnyitja a kikötőket, “még súlyosabb migrációs válság lesz Európában”.

A migrációs válsághelyzetet 2016 márciusában hirdette ki a kormány. Azóta folyamatosan fenntartották az intézkedést és fenni is tartja míg az ország veszélyben van – zárta Bakondi.