Bakondi György szerint migránskaraván érkezhet az EU-s választásokig Magyarország irányába!

0

A tavalyi tapasztalatok alapján egyre több államból, újabban főképp Iránból, Afganisztánból és Pakisztánból indulnak útnak migráns karavánok Európa felé, ezzel egyidejűleg Magyarországra is – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Bakondi György hangsúlyozta, hogy a görög menekültügyi adminisztráció lassúsága miatt sokan jutnak be a kontinensre illegálisan, Németország pedig továbbra sem tud érvényt szerezni a kiutasításoknak. A migránsok rendszerint elszöknek vagy elrejtőznek a rendvédelmi hatóságok elől – tette hozzá.

A főtanácsadó megjegyezte, hogy Törökország a területén tartózkodó csaknem 4-5 millió bevándorlónak csak egy részére számít munkaerőként, a többiek a jólét reményében továbbindulhatnak Európa belseje felé, ami óriási veszélyt jelent Magyarországra is.

Bakondi György megismételte a kormány álláspontját arról, hogy az illegális migrációt meg kell állítani a külső határokon, Európába csak azok jöhessenek be, akiket már ellenőriztek, és akik valóban menedékjogra jogosultak; a problémát nem behozni kell, hanem ott segíteni, ahol a baj van, a többi között pénzügyi, gazdasági, szociális intézkedésekkel.

Bakondi György szerint nemsokára az a mennyiségű menekült ami a kormány informátorai szerint Magyarország felé tart az EP választásokig, de lehet hamarabb ideér a déli határhoz.

(MTI)

olkt.hu