Bakondi György: Újabb migránsalagutat találtak a magyar-szerb kerítés alatt amiben lukak és rámpák is voltak!

A rendőrség szerint az alagút átvezet a szerb-magyar határon lévő ideiglenes biztonsági határzár alatt – írja a police.hu.

 

Újabb a szerb-magyar határ alatt átvezető alagutat fedeztek föl a rendőrök Csongrád-Csanád megyében – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A szegedi határrendészeti kirendeltség járőrei hétfő délután terepkutatás során egy 19 méter hosszú alagutat fedeztek fel Ásotthalomnál, mely átvezet a szerb-magyar határon lévő ideiglenes biztonsági határzár alatt. A hatóságok a szemle után az eredeti állapotnak megfelelően helyreállítják a helyszínt.

Hétfőn az ideiglenes biztonsági határzárnál szolgálatot teljesítő rendőrök a honvédekkel közösen négy esetben, összesen 74 határsértőt tartóztattak fel a térségben – közölték.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint ez már bevett szokásuk lett a migránsoknak. Alagút ásások és lukak készítése esetlegesen az alagútban rámpák készítése – mondta az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György a módszerek között említette, hogy megpróbálják átvágni a határkerítést az alagútásás után vagy létra segítségével átmászni rajta, aláásnak, alagutakat építenek ki, esetleg kikerülik azt – tette hozzá.

Majd felhívta a figyelmet, hogy

 

“azt mondhatjuk, hogy folyamatos nyomás alatt tartják az államhatárt a kísérletezők”

 

– hangsúlyozta, hozzátéve, nem könnyíti a munkájukat, hogy folyamatosan politikai támadások érik a kormányt a határintézkedések miatt.

A főtanácsadó elmondta: ez a módszer az amerikai-mexikói, a görög-török és a bolgár-török határon is ismert. Azért próbálkoznak így a migránsok Magyarországnál is, hogy ne adjon jelzést a kerítés. A magyar hatóságok éjjel-nappal igyekeznek a határ közelében észlelni és elfogni az illegális migránsokat – közölte Bakondi György.