Bakondi megkezdte ma is a hazudozást a kamu migráns betörésről!

0
Nem érte meglepetésként a rendőri erőket a ma hajnali röszkei határincidens – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Bakondi György. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója közölte: tudták, hogy egy nagyobb csoport megpróbál majd bejutni az országba. Bakondi György szerint hasonló támadásokra fel kell készülni, ezért a déli határszakaszt több helyen is megerősítik.

Figyelmeztető lövéseket kellett leadni a röszkei határátkelőnél, ahol több, mint hatvan migráns próbált Magyarországra bejutni. A stúdióban Földi-Kovács Andrea vendége Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója volt.

– tette fel első kérdését a Magyarország élőben műsorvezetője.

Nincs már szökésben senki

– reagált gyorsan és röviden Bakondi György Földi-Kovács Andrea kérdésére. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hozzátette: nagy nyomás alatt van a Csongrád és a Bács-Kiskun megyei rész. A határsértők változatos módszerekkel igyekeznek átjutni, eddig létrával vagy alagúton keresztül próbálkoztak. A mostani akció pedig egy csoportos áttörési kísérlet volt, az eddigi egy, kettő vagy maximum tíz emberhez képest.

Mit lehet tudni ennek az akciónak a hátteréről?

Múlt héten a belügyminiszter tartott egy értekezletet Bácsalmás térségében, ahol arról is szó esett, hogy a következő időszakban nem kizárt a csoportos áttörési kísérlet, így nem érte meglepetésként a lenti erőket ez az akció, bár a mostani esett fiatal férfiak szervezett, erőszakos fellépése volt

– mondta Bakondi György.

Terveznek-e bármilyen szigorításokat ezen vagy bármely határszakaszon?

A délelőtt folyamán az a döntés született, hogy a kockázatos helyszínek megerősítéséről intézkedni kell; ez délutánra már meg is történt.