Bakondi: Migránsok ostromolják a magyar-szerb kerítést!

Van utánpótlása a migrációnak; az illegális határátlépők száma az idén meghaladta a 80 ezret, ami több mint háromszorosa a tavalyinak – erről beszélt Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán.

 

A 2015-ös nagy hullám idején Törökország felől sok migráns érkezett a görög szigetekre. Most ez csökkent, miután a tengeri határ őrzése erősödött, így inkább egyenesen az olasz szigetekre tartanak a migránsok – mondta, hozzátéve, hogy ugyanakkor a zöldhatáron erősödött a görög határra nehezedő migrációs nyomás.

Továbbá a görög szigetekről a zsúfoltság megszüntetése érdekében a kontinensre szállítják a migránsokat, akik nyomban elindulnak a balkáni útvonalakon Nyugat-Európa felé. Ezen túlmenően, megélénkült a bolgár-török határ is – mondta a szakember.

Bakondi György leszögezte:

 

a hatékony határvédelemhez erős műszaki akadályrendszer, megfelelő jogi környezet és intenzív járőr tevékenység szükséges, és az EU épp ezt a hatékony migrációs politikát támadja.

 

Mint mondta, a bevándorláspárti erők aktívak, főleg az Európai Parlamentben.

Nyíltan beszélnek arról, hogy a beérkezetteket le kell telepíteni, és állampolgárságot, szavazati jogot kell adni nekik.

 

A magyar kormány szerint ugyanakkor a bűnözők általi illegális tömeges beáramlás nem a munkaerő pótlását szolgálja, hanem ideológiai, politikai célokat

 

– fogalmazott a szakember, megjegyezve, hogy e miatt érik politikai támadások a magyar kormányt.

 

A kormány véleménye szerint azonban ott kell segítséget nyújtani, ahol a probléma van, tehát például Afganisztán esetében a környező országokban, nem pedig Európába hozni a migránsokat – fejtette ki Bakondi György.

 

 

Forrás: MTI