Bakondi neki támadt az ENSZ-nek és Brüsszelnek!

0

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az ENSZ migrációs paktumát a brüsszeli bürokrácia felső köre rendelte meg.

Bakondi György az M1 aktuális csatornán szerdán azt mondta, a magyar kormány nem fogadta el a paktumot, és mindent meg fog tenni a különböző uniós fórumokon, hogy a “realitást nélkülöző” elméletek ne kerüljenek át az európai joganyagba.

Magyarország szerint a határokat meg kell védeni, a segítséget oda kell venni, ahol a probléma van, és mindent meg kell tenni a keresztény kultúra megvédéséért – hangsúlyozta.

Hozzátette, Angela Merkel német kancellár nyilatkozata, miszerint a migránsoknak a hazájukhoz minél közelebb kell segíteni nyújtani, megkésett, mert a nyugat-európai befogadó országokban, köztük Németországban már olyan létszámban vannak muszlim tömegek, hogy kétséges az eddigi életvitel, kulturális élet és biztonsági helyzet fenntarthatósága.

Kitért arra is, valamennyi európai migrációs útvonalon folyamatosan jönnek a bevándorlók, a magyar-szerb határon idén kétezer kísérlet történt. Az olasz kormány intézkedései miatt viszont jelentősen csökkent a tengeren érkezők száma – fűzte hozzá.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, az ENSZ paktumának kötelezővé tétele minden eddiginél veszélyesebb. A nyugat-európai politikai vezetők ugyanis legális migrációt szeretnének állandó bejövetellel és integrálási pénzekkel – vélekedett, rámutatva arra, hogy az EU a 2021-2027-es költségvetési ciklusban a háromszorosára növeli a migránsok beáramlását segítő alapot.

olkt.hu/MTI