Bakondi: Újabb migránsmenet indulhat!

0

Mintegy 100-120 migráns keresi a módját, hogy minél egyszerűbben továbbjusson Európában – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, az M1 aktuális csatornán, pénteken.

Az M1-en azt mondták: szombaton újabb migránsmenet indulhat Bosznia-Hercegovinából; a migránsok a horvát határnál akarnak tiltakozni.

Bakondi György hozzátette: ismét meglehetősen jó szervezettséggel készülnek politikai nyomásgyakorlásra a migránsok. Megjegyezte, az ötlet nem lehet a sajátjuk, a tüntetés „a nyugat-európai kultúrkörre jellemző”.

„Magukat ngo-knak nevező, félig-meddig embercsempész szervezetek koordinációja látható a háttérben”

– mondta.

A főtanácsadó közölte: nemrég azt tapasztalta a bosnyák-horvát határ térségében, hogy sok elkeseredett ember van ott. A horvát határon nincs kerítés, de szigorú a határőrizeti rendszer – tette hozzá.

Kitért arra is, hogy az ENSZ 100-120 ezerre becsüli a balkáni útvonalon lévők számát.

Ez viszont jellemzően a regisztrált migránsok száma. Azok, akik elkerülték a regisztrációt, akár 10-20 ezren is lehetnek – tette hozzá.

Bakondi György hangsúlyozta: a magyar kormány és hatóságok igyekszenek a főbb mozgásokat, főbb veszélyeket azonosítani, és azokra olyan választ adni, amely a magyar emberek biztonságát garantálja.

Forrás: MTI