Baktériumot találtak Mészáros Lőrincék ásványvizében – termékvisszahívás

0

Júniusban közölte a Vivienvíz Kft., hogy visszahívja azokat az általa gyártott Lupilu nevű szénsavmentes ásványvizeket, amik a Lidl sajátmárkás termékeiként vannak jelen az áruházlánc polcain. Azt írták, blokk nélkül, szavatossági időtől függetlenül, bármeddig vissza lehet vinni a palackokat, és az értéküket a Lidl maradéktalanul megtéríti.

A március 27-én gyártott literes Lupilu szénsavmentes ásványvíz ugyanis az ellenőrző vizsgálatokon fennakadt. Mészáros Lőrinc cégbirodalmához tartozó, a dollármilliárdos lánya, Homlok-Mészáros Ágnes által vezetett cég azt kommunikálta, hogy „a szakorvosi vélemények szerint egészséges szervezetben jellemzően nem okoz problémát a Lidl vizsgálata során talált baktérium, amely a környezetben, vizesblokkokban, sőt az emberi bőrön is jelen van”.

A visszahívásról hétfőn Bangóné Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő kérdezte a Parlamentben az Agrárminisztérium államtitkárát. A Hír Tv szerint az MSZP képviselője azt kérte számon a szaktárcán és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalon (Nébih), hogy nem kommunikálták megfelelően az ásványvíz szennyezettségét, míg az olasz San Benedetto esetében minden elérhető volt a vonatkozó honlapokon:

„Az egyik visszahívás a San Benedetto volt, amivel kapcsolatban hála a jó égnek a Nébih meg a szaktárca honlapján többször olvashattunk híreket, de láss csodát, a Vivien ásványvízről, ami baktériummal volt fertőzve és Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik, egyetlen alkalommal sem találtunk a honlapon reagálást, vagy a kormánytól semmiféle figyelmeztetést a lakosság felé.”

Farkas Sándor államtitkár a válaszában nem tért ki arra, miért nem voltak elérhetőek a Mészáros-féle ásványvíz visszahívásáról szóló információk, de szerinte azzal, hogy a Nébih feltárta a szennyezettséget, már eleget tett a kötelességének. Ahogy fogalmazott:

„Úgy gondolom, hogy ezek az intézkedések nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy ne elrettentsünk, hanem egy biztonságot teremtsünk a magyar termékek forgalmazása és fogyasztása iránt.”

Forrás:https://thepost.hu/reszletek.php?id=32860&fbclid=IwAR0x__GGYGMI8XbRX0voFOrKurFN45H_6MH08YAY9_gles7IPQxiAjeKcL8