Balesetveszélyesek a gyerekek székei, az oviban a szülőknek írtak levelet, hogy újat kéne venniük

0

„A szülői értekezleten elhangzott, hogy gyermekeink székei elhasználódtak, balesetveszélyesek, ezért célszerű lenne ezeknek a cseréjét megvalósítani. Megoldásként felmerült annak a lehetősége, hogy minden szülő saját gyermekének ezt anyagilag megfinanszírozná. Az új székek ára kb. 4-5 ezer Ft/db. Kérjük a szülőket, hogy nyilatkozzanak, hogy tudják-e támogatni ezt a törekvést”

Ez a szöveg olvasható a levélben, amit Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője osztott meg Facebook oldalán.

“A Fidesz szerint Miskolcon szárnyal a gazdaság. Ehhez képest az egyik óvodában a szülőknek nyilatkozniuk kell: meg tudják-e venni a gyereküknek az óvodai széket! Értitek? A széket! Hogy le tudjanak ülni az asztalhoz enni. Magyarán az önkormányzat már a kötelező feladatait sem tudja ellátni megfelelően. Ez nem szárnyalás, hanem csőd. Most komolyan, miniszterelnök úr! Az épülő stadionokból nem lehetne pár széket áthozni az ovikba? Én is szurkoló vagyok, de Isten bizony szívesen állok, hogy az ovisok leülhessenek.
A mai napon levélben kértem magyarázatot erre a szégyenre a miskolci városvezetéstől. Várom a választ”.

Jakabhoz egyébként egy szülő juttatta el a levelet, aki a 444-nek elmondta, náluk az óvodában már különösebb meglepetést sem okozott, hogy a szülőknek kellene fizetnie a balesetveszélyes székek cseréjét.

„Én úgy vettem észre,hogy a szülők nagy része ezt már természetesnek vette. Fizetünk csoportpénzt, mert máskülönben az óvónénik a napi foglalkozásokhoz nem tudnának felszereléseket vásárolni. Visszük a gyerekeknek a szalvétát, kézmosót, wc papírt, fogkrémet, törlőpapírt, papírzsepit. De ezzel sincs gondunk. Viszont hallottam régebbi szülőktől, hogy a mosdót annak idején ők újították fel, mert életveszélyes volt! Most a székek balesetveszélyesek. Úgy tudom, csak néhány szülő fizetőképes,a többi nemmel válaszolt.”

Ő egyébként arról beszélt, hogy szerinte az óvoda dolgozói igyekeznek normális körülményeket teremteni, és az önkormányzatnál mondják, hogy nincs keret a dolgokra.

„Az egyik óvodában a szülőknek nyilatkozniuk kell: meg tudják-e venni a gyereküknek az óvodai széket! Értitek? A széket! Hogy le tudjanak ülni az asztalhoz enni. Magyarán az önkormányzat már a kötelező feladatait sem tudja ellátni megfelelően.”

Ezt írta a levél mellé a Facebookon Jakabos.

Megkerestük a miskolci önkormányzatot, hogy mi a véleményük a történtekről, és hogy miért a szülőknek kell fizetniük a balesetveszélyes székek cseréjét az óvodában, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk tőlük választ.