Bangóné Borbély Ildikó: A MÁV vezetője és a kormány emberéletekkel játszik

0

Ismét lemondásra szólították fel Homolya Róbertet, a MÁV elnök-vezérigazgatóját kedden az MSZP politikusai.

Bangóné Borbély Ildikó, a szocialista párt országgyűlési képviselője Budapesten, a Nyugati pályaudvarnál tartott sajtótájékoztatón azt kérte: Homolya Róbert ne okozzon több kárt a magyar embereknek és azonnal mondjon le.

A vasúttársaság problémái közé sorolta, hogy a munkaerőhiány miatt bezárnak a jegypénztárak és nem indulnak el a vonatok, hogy egymással szemben néhány méterre állnak meg a szerelvények. Szerinte a MÁV vezetője és a kormány emberéletekkel játszik.

A MÁV csődje nem kampányfogás – Bangóné Borbély Ildikó és Komjáthi Imre sajtótájékoztatója

Gepostet von MSZP am Dienstag, 24. September 2019

Bangóné Borbély Ildikó közölte, az egyre dühösebb utasok, az egyre elkeseredettebb dolgozók csütörtökre tüntetést szerveznek a Keleti pályaudvarhoz.

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke azt tette szóvá, hogy Loppert Dániel, a vasúttársaság kommunikációs igazgatója azt mondta: a tüntetők az október 13-i önkormányzati választás után szimpla utasok lesznek.

Erre reagálva az alelnök közölte: nem az önkormányzati kampány miatt késnek vagy mennek egymással szembe a vonatok, vagy zárnak be a jegypénztárak. Hozzátette: azért történik mindez, mert a MÁV élén egy politikai lobbista áll, aki nem képes úrrá lenni a helyzeten.

“A felső vezetés meghibásodása miatt késnek a vonatok” – fogalmazott.

Azt javasolta, hogy Homolya Róbert és Loppert Dániel menjenek el inkább jegykezelőnek, ott talán szükség van rájuk.

Homolya Róbert ötmillió forintos fizetéséből 16 jegypénztárost lehetne felvenni – jegyezte meg.