Bangóné Borbély Ildikó: Polt Péter, Borkai lemondása után kezdje el vizsgálni a büncselekményeket és haladéktalanul vegye őrizetbe a korrupt polgármestert!

0

Borkai Zsolt lemondása után a többi, jobb esetben csak bort ivó és vizet prédikáló álkeresztény, korrupt fideszes politikus is követhetné az egykori győri polgármester példáját – írja közleményében Bangóné Borbély Ildikó az MSZP alelnöke.

A politikus szerint a Borkai-ügy nem állhat meg a korrupt politikus háttérbe vonulásánál, ki kell vizsgálni az ellene felhozott vádakat, büncselekményeket annak érdekében, hogy kiderüljön, hogy a vezetése alatt valóban milliárdokat lopott-e el a városától és a győriektől.

Ha Borkai bűnös, akkor nem úszhatja meg a felelősségre vonást azzal, hogy egyszerűen lemondott a polgármesterségről – tehát rendőri őrizetbe kell venni.

Az MSZP egyben felszólítja Polt Pétert, hogy ez ügyben intézkedjen.

A szocialisták úgy vélik, az egykori városvezető szégyent hozott Győrre, ezért a távozása kevés.

A város lakóinak lehetőséget kell adni arra, hogy véglegesen lezárják a Borkai nevével fémjelzett időszakot.

Tiszta helyzetet kell teremteni a városban, ezért a képviselő-testületnek is le kell mondania és új önkormányzati választást kell tartani Győrben – zárta sorait Bangóné Borbély Ildikó.