Bangóné Borbély Ildikó szerint undorító amit a Fidesz által kreált kamupártok csinálnak!

0

Lenyúlta az állami támogatás egy részét egy, a parlamentbe be sem jutott párt elnöke, erre mi a büntetés? – tette fel a kérdést mai budapesti sajtótájékoztatóján az MSZP alelnöke.

Bangóné Borbély Ildikó elmondta, hogy jogerős ítélet született egy parlamenten kívüli párt elnöke által elkövetett költségvetési csalás ügyében. Nagy visszatartó ereje valószínűleg nem lesz…

A vádlott egy parlamenten kívüli párt elnöke volt. A Fővárosi főügyészség nem közölte, kiről van szó, csak annyit, hogy egy 37 éves férfi az illető, akinek a pártját 2014. január 7-én alapították, azóta ő volt az elnöke.

A vádirat szerint közel 20 millió forintot kísérelt meg igazolni fiktív számlákkal, a kerületi ügyészség eredményes vádemelése folytán jogerősen elítélték.

Az ügyészségi tájékoztatás szerint a párt a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt nem érte el, a választásra a Magyar Államkincstártól 149 millió forint támogatást kapott. Az elnök ebből az összegből közel 20 millió forinttal nem tudott elszámolni, ezért egy külföldi cég nevében kiállított, fiktív számlákat állított be a párt könyvelésébe, majd az Állami Számvevőszék számára valótlan nyilatkozatot tett.

A férfi ellen a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség költségvetésből származó pénzeszközökkel kapcsolatban előírt elszámolási kötelezettség elmulasztásának bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra.

Az új büntetőeljárási törvény által bevezetett, az eljárást gyorsító szabályokat alkalmazva a bíróság által tartott előkészítő ülésen az illető a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte, illetve lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság a vádlott bűnösséget beismerő nyilatkozatát elfogadta, majd nyomban ítéletet hirdetett; a férfit 300.000 forint pénzbüntetéssel sújtotta, amelyet annak meg nem fizetése esetén 300 napi szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

Az ítélet jogerős.

Tehát a Fidesz kamupártjai lenyúlják a közpénzt és utána pitiáner összegeket kell fizetniük, ez undorító – zárta sorait az MSZP alelnöke.