Bangóné Borbély Ildikó: Tarlós István úszik a korrupcióban!

0

Nem csak Budapesten sok a patkány, hanem az egész országban is, ezt az inváziót pedig meg kellene állítani, mert sok kárt tudnak okozni Magyarországon, és okoztak is az elmúlt időszakban – jelentette ki Bangóné Borbély Ildikó az uniós fejlesztési források körüli korrupció kapcsán.

Minden felmérés, még a kormányközeliek is azt mutatják, hogy az egészségügy után a korrupciót látják az emberek a legnagyobb problémának Magyarországon, a fejlesztési pénzek nagy részét ellopják még a Fidesz-szavazók nagy része szerint is – hívta fel a figyelmet Bangóné Borbély Ildikó az ATV Start című műsorában csütörtökön.

A szocialista képviselő teljesen abnormálisnak nevezte, hogy egy 500 milliós iskolafelújítás ma már legalább 750-be kerül, itt az unióban élő emberek pénzét lopják el, kormányközeli vállalkozókon keresztül. Bangóné itt név szerint is említette Mészáros Lőrincet, Tiborcz István, illetve a korábbi kormányzati időszakból Simicska Lajost.

Az MSZP azt követeli, hogy hazánk is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, mert itthon a legfőbb ügyészt nem érdeklik a kormányzati korrupciós ügyek. Márpedig a magyar lakosság lesz a következő ciklus vesztese, ha a magyar kormány nem tesz eleget az uniós pénzfelhasználással kapcsolatos kötelezettségeinek – mondta.

Hárommillió ember 125 ezer forint alatti összegből él, miközben 15 milliárd forint ment el csak kormányzati óriásplakátokra az elmúlt hónapokban, az uniós pénzekkel pedig olyan függőségi viszonyrendszert építettek ki, amellyel többek között a néphülyítést is finanszírozzák. Ezeket a függőségi viszonyokat kell lebontani, ez az ellenzéki pártok feladata – hangzott el.

„Sok a patkány Magyarországon, ha már a patkánytéma felhozódott, és nem csak Budapesten” – utalt az ellenzéki politikus a napokban kirobbant fővárosi rágcsálóirtási botrányra, és a patkányokon túl talán másokra is. Ezt az inváziót mielőbb meg kellene állítani, mert nagyon sok kárt tud tenni nem csak a fővárosban, hanem vidéken is – tette hozzá Bangóné Borbély Ildikó.