Bangóné Borbéy Ildikó: a kormánynak fontosabb a hazug propaganda és a felelősség hárítása, mint az emberek élete

0

Az MSZP szerint, az állami fenntartású kórházakból került az önkormányzati idősotthonokba a koronavírus – mondta Bangóné Borbéy Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

A szocialista politikus azt mondta, a kórházakban nem tesztelték az idős embereket és vírussal fertőzötten engedték őket vissza az otthonokba, ahol a fertőzést mások is megkapták.

Kiemelte, Karácsony Gergely főpolgármester többször kérte, hogy csak negatív teszteredménnyel küldjenek vissza kórházi betegeket az idősotthonokba, ez azonban nem történt meg, mert Sára Botond, a fővárosi kormányhivatal vezetője költségesnek és feleslegesnek nevezte a tesztelést.

Bangóné Borbély Ildikó példaként említette, hogy a fővárosi Pesti úti idősek otthonába a X. kerületi Bajcsy Zsilinszky Kórházból kerülhetett be a koronavírus, ahol 202 fertőzött betegből 60-an vesztették életüket.

Az MSZP politikusa úgy fogalmazott, a kormány ezt azért nem ismeri be, mert számára fontosabb a hazug propaganda és a felelősség hárítása, mint az emberek élete. Megjegyezte, miközben a kabinet csak a Pesti úti idősotthonról beszél, addig április végére már 27 intézményben volt jelen a vírus.

Bangóné Borbély Ildikó arra kérte a választókat, hogy támogassák online petíciójukat annak érdekében, hogy valódi védelmet kényszeríthessenek ki a kormánytól.

 

Az állami fenntartású kórházakból került az önkormányzati idősotthonokba a koronavírus

Bangóné Borbély Ildikó Gyilkos tempó – a kormány mindent tudott, mégsem mentette meg az idősotthonok lakóit!Az állami fenntartású kórházakból került az önkormányzati idősotthonokba a koronavírus – mondta Bangóné Borbéy Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.A szocialista politikus azt mondta, a kórházakban nem tesztelték az idős embereket és vírussal fertőzötten engedték őket vissza az otthonokba, ahol a fertőzést mások is megkapták.Kiemelte, Karácsony Gergely főpolgármester többször kérte, hogy csak negatív teszteredménnyel küldjenek vissza kórházi betegeket az idősotthonokba, ez azonban nem történt meg, mert Sára Botond, a fővárosi kormányhivatal vezetője költségesnek és feleslegesnek nevezte a tesztelést.Bangóné Borbély Ildikó példaként említette, hogy a fővárosi Pesti úti idősek otthonába a X. kerületi Bajcsy Zsilinszky Kórházból kerülhetett be a koronavírus, ahol 202 fertőzött betegből 60-an vesztették életüket.Az MSZP politikusa úgy fogalmazott, a kormány ezt azért nem ismeri be, mert számára fontosabb a hazug propaganda és a felelősség hárítása, mint az emberek élete. Megjegyezte, miközben a kabinet csak a Pesti úti idősotthonról beszél, addig április végére már 27 intézményben volt jelen a vírus. Bangóné Borbély Ildikó arra kérte a választókat, hogy támogassák online petíciójukat annak érdekében, hogy valódi védelmet kényszeríthessenek ki a kormánytól.Ha egyetért velünk, akkor kérjük, írja alá Ön is petíciónkat az emeberek védelmében! https://mszp.hu/emberekvedelmeben#tamogat

Gepostet von MSZP am Samstag, 16. Mai 2020