Barkóczi Balázs nyílt levele a CÖF-höz!

0

Nyílt levél a CÖF-CÖKA vezetéséhez

Tisztelt Fideszes Álcivilek!

Mint az a sajtóból tudomásomra jutott, Önök Őszentségéhez, Ferenc pápához fordulnak Niedermüller Péter szavai miatt, hiszen mint írják, „a Corpus Iuris Canonici és a II. Vatikáni Zsinat szellemiségében valljuk, hogy a krisztushívők mindnyájan részesévé váltak Krisztus papi, prófétai és királyi feladatának, és közöttük egyenlőség uralkodik méltóságuk és cselekvésük tekintetében.”

A Demokratikus Koalíció szóvivőjeként a fentiekkel mélységesen egyetértek, ezért kérdezem Önöket, hogy mikor fognak a Szentszékhez fordulni Bayer Zsolt miatt, aki Őszentségét többször is „demens vénembernek”, illetve „küldött és megvett” Soros-ügynöknek titulálta? Kérdezném továbbá, hogy mikor hívják fel a magyarországi keresztény közösség védelmében a Szentszék figyelmét azokra a felebarátaikra, akik Niedermüller Péternek – valószínűleg a keresztényi szeretet jegyében – döglött patkányt küldtek, illetve azokra az eltévelyedett lelkekre, akik a Fidesz által szervezett „gyűlöletellenes” tüntetésen újságírókat zaklattak és lökdöstek, valamint magukból kikelve „buzinak” és „köcsögnek” nevezték az ellentüntetőket? Mennyire tartják keresztényi cselekedetnek, amikor egy Önökhöz közelálló tévécsatorna riportere, a Pesti Srácok újságírója olyan jelvényeket osztogat, aminek felirata – „Fehér, heteroszexuális keresztény vagyok” – viselőjének nemi identitására és származására utalva a legsötétebb vészkorszakot idézi, az így megbélyegzett, majd megsemmisített ártatlan milliókat?

Hívő emberként úgy gondolom, hogy a magyarországi keresztény közösséget továbbra sem Magyarország legeurópaibb pártjától kell megvédeni, hanem azoktól, akik legbensőbb magánügyüket, saját hitüket nem a Krisztussal való belső párbeszédben, hanem politikai ellenfeleik lejáratásában vélik megélni. Róluk mondta azt Ferenc pápa még 2014-ben a La Repubblicának, hogy: „Velem is előfordul: ha egy klerikális áll előttem, azon nyomban antiklerikálissá válok. Nem szabadna, hogy a klerikalizmusnak bármi köze is legyen a kereszténységhez. Az első, aki megtanította ezt nekünk, Szent Pál volt, aki elsőként fordult a pogányokhoz, a más vallásban hívőkhöz.”

Felebaráti szeretettel:

Barkóczi Balázs
a Demokratikus Koalíció szóvivője

 

Nyílt levél a CÖF-CÖKA vezetéséhezTisztelt Fideszes Álcivilek!Mint az a sajtóból tudomásomra jutott, Önök…

Gepostet von Barkóczi Balázs am Montag, 3. Februar 2020