Bármiről is kérdezték Orbánt, pökhendi alázás volt a válasza!

0

Orbán Viktor eleget téve kötelességének, megjelent az Országgyűlésben, hogy válaszoljon az ellenzéki képviselők kérdésére. Csakhogy válasz már egyáltalán nem érkezett a miniszterelnöktől, bármiről is kérdezzék, bármilyen hangnemben. Ha provokálták, ha nyugodtan és egyértelműem kérdezték, személyeskedés és alázás volt a válasz.

1. Válasz Jakab Péternek

“Száraztészta helyett most azt hoztam, amitől a legjobban fél, a néphangját,” indított a jobbikos képviselő, majd többek közt azt kérdezte a miniszterelnöktől, hogy
Mészáros Lőrinc vagyonából mekkora az övé?
Vállalja-e, hogy hazugságvizsgáló alatt is válaszol erre a kérdésre?
Illetve meg tudna-e élni havi 56 ezer forint nyugdíjból?
A feltett kérdéseket nem válaszolta meg Orbán, inkább az SZDSZ-hez hasonlította a Jobbikot.
“Emlékszem a legradikálisabb antikommunista pártra Magyarországon, akik végül összeálltak Gyurcsánnyal, meg az MSZP-vel. Az is lett a vége: ma alulról szagolják az ibolyát.”

2. Válasz Harangozó Tamásnak

A szocialista képviselő is több kérdéssel próbálkozott: az egyéni nyugdíjszámlák ígéretét és az uniós bírságot is számon kérte. A feltett kérdéseket nem válaszolta meg Orbán, inkább kijelentette:
“miközben önök egyfolytában a sajtószabadságról papolnak, az ország legnagyobb példányszámú baloldali napilapját egy nagy vállalkozó, ahogy önök mondják, oligarcha tulajdonolja. Nem sok ez a képmutatásból?”

3. Válasz Schmuck Erzsébetnek

Az LMP-s képviselő a kormány környezetpolitikájáról próbálta kérdezni a miniszterelnököt. A feltett kérdésre választ nem kapott, inkább azt vágta a fejéhez Orbán, hogy
“szemben önnel, aki ezt egy bürokráciakérdésnek tekinti, mi nem a bürokratákat védjük, hanem a környezetet. Ön állást akar szerezni embereknek a környezetvédelemre hivatkozva.”

4. Válasz Szabó Tímeának

A múlt héten beterjesztett önkormányzatokat érintő jogszabály-módosítás indokát szerette volna megtudni a Párbeszéd képviselője. Válasz helyett kioktatást kapott. Or
“A jogszabályok olvasása sem egy egyszerű feladat. (..) Ön félreérti. Olyasmivel támad meg engem, amit nem tud, vagy nem ért. Javaslom, hogy olvassa el!”
– mondta Orbán.

5. Válasz Z. Kárpát Dániel

A Jobbik képviselője is az uniós bírságról kérdezte Orbánt. Választ nem, gyurcsányozást viszont kapott.
“Azt javaslom, hogy ha már ilyen jól összemelegedtek, és szövetségben vannak egymással, ezeket a kérdéseket tekintsék át,”
mondta.

6. Gurmai Zita

A budapesti türk képviselet diplomáciai mentességéről illetve az Európai Parlament Törökországot elítélő határozatáról szólt az MSZP-s képviselő kérdése, amikre nem válaszolt Orbán.
“Az persze nem zavarja önöket, hogy Nyugat-Európában hegyekben állnak a minaretek meg a dzsámik, de ha Magyarországon van a Türk Tanács irodája, az zavarja önöket! Mert önök bevándorláspártiak! Azok a türkök bezzeg jók, akik migránsok! Azok jöhetnek, ugye? Csak diplomáciai képviselet nem jöhet,”
hangzott a miniszterelnöki válasz.

 

 

olkt.hu/