Bayer Zsolt: A békemenet az amerikai nagykövetségtől indulhat, mert „mi is tudjuk, ki hallgat le itt kicsodát valójában”

Bayer Zsolt, a fideszes véleményvezér, a békemenet egyik főembere a Magyar Nemzet nevű kormánylapban írt kijelentést és utalgatást azzal kapcsolatban, szerinte ki is az ellenség, kik is a gazemberek. Mindezt a Pegasus-botrány hozta ki belőle; egy okostelefonok feltörésére alkalmas izraeli kémprogram használatáról szóló cikkek, amellyel magyar újságírókat és ellenzékieket is megfigyeltek.

Bayer az írásában először olyan eseteket sorol fel, ahol a brit, dán, vagy amerikai titkosszolgálat is megfigyelt embereket, majd azt írja: „ebből a listából kirajzolódik azoknak a ”bűzös diktatúráknak„ a sora, amelyekkel most Karácsony szerint egy társaságba kerültünk”.

Bayer szerint ha oknyomozó újságírók rá tudnak találni nyomokra, akkor az izraeli titkosszolgálat bezárhatja kapuit, akikről kiderült, hogy feltörték a telefonjaikat, azok szerinte nem olyan fontos emberek, de még az is lehet, hogy ők maguk ügynökök, ki tudja. A lényeg, hogy Bayer szerint nem véletlen, hogy jött a botrány, hiszen a kormánynak határozott álláspontja van a migránsokkal, LMBTQ-val kapcsolatban, ráadásul izraeli kormányváltás is volt.

Majd azt írja, mivel Soros, CIA, Brüsszel és az NGO-k nem akarják, hogy itt óriási közép-európai összefogás legyen a Balkánnal és Olaszországgal kiegészülve, ezért „Soros és a CIA ezzel a ”lehallgatási üggyel„ berúgta a választási kampányt”. Így aztán nem is maradt más, mint:

Úgyhogy valószínűnek tartom, az október 23-i Békemenet az Egyesült Államok nagykövetségénél fog gyülekezni. Majd beüzenünk oda is, induláskor, hogy hallják és tudják: mi is tudjuk, ki hallgat le itt kicsodát valójában, és kik az igazi gazemberek, kik az ellenségek.

Ahogy azt megírtuk korábban, október 23-án ismét lesz Békemenet, hogy – a Fidesz Gyurcsány-kampányába illeszkedve – vonulással emlékezzenek az őszödi beszédre.