Beérett az Orbán-kormány által szított idegengyűlölet gyümölcse

0

Egy Békés megyei városka, Gyomaendrőd lakói valamilyen természeti csapás, háborús konfliktus, vagy diktatúra elől menekülő migránsoknak nézték azt a 150 migránst, akiket vendégmunkásnak fogadott fel egy helyi vállalkozó.

Az esetről a bumm.sk adott hírt.

Bejelentésekkel bombázták napokig Gyomaendrőd lakói a rendőrséget és a kormányhivatalt, mert idegeneket láttak egy városszéli elhagyott gyártelepen. Kiderült, hogy idénymunkások, akiket egy környékbeli gazdálkodó fogadott fel kukoricát címerezni

– számolt be a Hvg.hu.

A polgármesternek rendkívüli sajtótájékoztatót kellett összehívnia, mert a hétvége óta záporoznak a lakosok felől a bejelentések, hogy idegenek portyáznak a város határában. Toldi Balázs nyugtatta a lakosokat, hogy a külterületi gyártelepen elszállásoltakat már vizsgálják a hatóságok. Szarvas, Csabacsüd, Szentes környékén címerezik a kukoricát a vendégmunkások, egy agrárvállalkozó foglalkoztatja őket, a telepet pedig annak tulajdonosától szabályszerűen bérli.

Toldi Balázs elmondása szerint szerdán több szakigazgatási szerv is ellenőrzést tartott a telepen, az eredményeket még nem ismeri.

A város első embere annyit azért elmagyarázott a magyar nép egyszerű fiainak, hogy az Európai Unión belül szabad a munkavállalás, így azokkal kapcsolatosan, akik az uniós országból érkeztek, nem lehet intézkedni. A szálláshellyel kapcsolatosan annyit jegyzett meg Toldi, hogy abban akár találhatnak a hatóságok kivetnivalót, ha ez így lesz, akkor intézkedni fognak arról, hogy másutt helyezzék el a százötven külföldi napszámost.

 

olkt.hu/