Beindult a dominó effektus. SZOMBATHELYI ÉS EGERSZEGI SZÁLAI IS LEHETNEK A BORKAI BOTRÁNYNAK?

0

A Borkai-ügyben zsarolás miatt indult eljárás és előállítások hírére újra hallatott magáról a választások után elnémult “Az ördög ügyvédje”.
Fizetett politikai hirdetésben írta ki, amiért ellene folyik a hajsza és nem a blogján leírt sikkasztás szálait bogozgatja a rendőrség.
Ez volt a második alkalom, hogy a magát csak az ördög ügyvédjének nevező megfinanszírozta a posztját.
Ám ezúttal hibázott?
A fizetett hirdetés ugyanis leleplezi annak feladóját és kapcsolati körét.
A Facebook transzparencia-oldaláról kiderül, hogy Az ördög ügyvédjének “finanszírozója” ugyanaz, mint a választási kampányban a szombathelyi Balázsy Pétert, lejárató oldal finanszírozója.
Több helyről az oknyomozó riporterek úgy vélik Czeglédy Csaba lehet az ördög ügyvédje, akinek egerszegi kapcsolatai is lehetnek, de egyenlőre erről többet nem lehet tudni, hogy ez csak pletyka vagy igaz e.

A rendőrségtől kezdve az oknyomozó riportereken át mindenki azt kutatja ki is lehet ” Az ördög ügyvédje ”

A Jobbik parlamenti frakciójának MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Borkai Zsolt lemondása megkésett, botránya nyilvánosságra kerülése után azonnal távoznia kellett volna a közéletből, polgármesterjelölt sem lehetett volna. Álláspontjuk szerint Győrnek tiszta lappal kell indulnia, az új városvezetőnek és a remélhetőleg megújuló képviselőtestületnek a hatóságokkal együttműködve ki kell vizsgálniuk minden, Borkai Zsolthoz és ügyvéd barátjához köthető korrupciógyanús ügyletet.

Az MSZP egyetértett a Jobbikkal abban: ki kell vizsgálni a Borkai Zsolt ellen felhozott vádakat, hogy kiderüljön, a regnálása alatt valóban milliárdokat lopott-e el városától. Ha Borkai bűnös, akkor nem úszhatja meg a felelősségre vonást azzal, hogy egyszerűen lemondott a polgármesterségről – olvasható a párt közleményében. Közölték továbbá: a város lakóinak lehetőséget kell adni arra, hogy véglegesen lezárják a Borkai nevével fémjelzett időszakot. Tiszta helyzetet kell teremteni a városban, ezért a képviselő-testületnek is le kell mondania és új önkormányzati választást kell tartani Győrben.

A Párbeszéd szintén megkésettnek tartja Borkai Zsolt lemondását, mivel – mint azt Facebook-bejegyzésükben írták – már október 4-én világossá vált, hogy Borkai Zsolt méltatlan a győriek képviseletére, ehhez képest 33 nap késéssel lépte meg az elkerülhetetlent.

Mint írták, több mint egy hónapra volt szüksége az “álszent, korrupt fideszes világnak” arra, hogy felfogja, nem maradhat minden következmények nélkül.

Hangsúlyozták: Borkai Zsolt lemondásával ügye nem zárult le, a hatóságoknak folytatniuk kell a Párbeszéd által korábban már szorgalmazott nyomozást, ki kell deríteni, milyen bűncselekmények történtek, a felelősségre vonás nem maradhat el. Hozzátették: az ellenzéki együttműködés mindent meg fog tenni azért, hogy Győr következő polgármestere egy átlátható, zöld, szolidáris várost építsen.

A Momentum Mozgalom Facebook-bejegyzésében ellenzéki előválasztást javasolt Győrben, mivel – mint írták – bebizonyosodott, hogy Budapest és Ferencváros esetében működik a rendszer, mert az erősíti a részvételiséget és a demokráciát.

A Demokratikus Koalíció szóvivője, Barkóczi Balázs korábban sajtótájékoztatón arra szólította fel az Állami Számvevőszéket (ÁSZ) és a rendőrséget, hogy vizsgálja ki a győri önkormányzat “korrupciógyanús ügyeit”. Jelezte ugyanakkor, hogy az ÁSZ “semmitmondó válaszban” utasította el a DK erre vonatkozó kérését.

Borkai Zsolt a győriekhez írt nyílt levelében jelentette be, hogy a győri közgyűlés alakuló ülése után megválik tisztségétől.

Forrás: Szeretlek Egerszeg