Bejárja a világsajtót a budapesti kormányellenes tüntetés

0
Helyszíni tudósítót küldött Budapestre a Reuters, de a Bloomberg, a Wall Street Journal és a New York Times is kiemelt cikkben foglalkozik a magyarországi történésekkel.

Vasárnap sokezer magyar vesz részt a kormányellenes tüntetéseken Budapesten. Már negyedik napja tartanak a tiltakozások az Orbán Viktor miniszterelnök, Európa egyik legtámogatottabb nacionalista vezetõje, valamint az új 400 órás túlóraszámot lehetővé tevő törvény ellen – kezdi tudósítását a Wall Street Journal, amely a cikkben részletesen bemutatja a Munkatörvénykönyvének rabszolgatörvényként elhíresült, a héten megszavazott módosítását. Azt is megemlítik az írásban, hogy a Fidesz álláspontja a jogszabály nem munkavállaló-ellenes, mint ahogy azt mondják róla. Idézik Hidvéghi Balázst, a párt kommunikációs vezetőjét, aki elmondta, hogy szerintük ez csak a bevándorláspárti Soros-hálózat akciója.

Szintén részletes cikket közölt a tüntetésekről a Bloomberg, amelyben a négy hétig tartó franciaországi sárgamellényes tüntetésekkel állítja párhuzamba a magyar helyzetet. Azonban hangsúlyozzák, hogy míg Emmanuel Macron elnök és a francia kormány meghátrált, Magyarországon egyelőre nem látni, hogy ez bekövetkezhetne.

A Reuters pedig helyszíni tudósítót küldött a demonstrációra, amelyben idézik Székely Tamást, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökét, aki sztrájkokat ígért, valamint arról beszélt a tüntetésen, hogy “ez a kormány semmibe veszi a dolgozókat”.

https://www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/vilagsajto-budapesti-tuntetes-rabszolgatorveny.675256.html