„Bekattantam és elküldtem az egész magyar egészségügyet a [email protected]

0

„Bekattantam és elküldtem az egész magyar egészségügyet a picsába”

– kiakadt a fiatal anya, aki három óra múltán sem kaphatott tetanuszt a balatoni sérülés után.

Elképesztő kalandról számolt be egy levélben a Szabad Pécs egyik olvasója. A fiatal édesanya a családjával éppen Balatonlellen töltötte a vakációját, amikor a strandon véletlenül belelépett egy elhagyott szakállas horogba horogba. A baleset szerda délután fél kettőkor történt, az áldozat útja első útja pedig a balatonboglári egészségügyi központba vezetett, ahol azonban azt mondták neki, térjen vissza négyre, mert ügyelet csak akkor nyit, vagy menjen át Siófokra esetleg.

Mivel nem akart várni, a fiatal édesanya a helyiek útmutatása nyomán tíz perccel később benézett ugyan Balatonlellén a mentőállamosra, de senkit nem talált ott, ezért végül a férje mentőt hívott. A mentők először azt mondták, hogy ők a horgot nem vehetik ki, és inkább beviszik a siófoki ügyeletre, mígnem az egyik társuk bedobta, hogy hívjanak egy MOK-ot, mentőorvosi kocsit. Ez meg is történt, és így másfél óra után a fiatal édesanya lábából végül kiszedték a horgot. Ezzel a viszontagságai még nem értek véget, a sebét ellátó orvostól ugyanis nem kapott tetanuszt. Emiatt vissza is mentek Balatonboglárra, felírassák, kiváltsák és beadassák a tetanuszt, itt azonban negyed ötkor, több mint két és fél órával a baleset után azt a választ kapták ügyeletes orvos asszisztensétől, hogy az egészségügyi központban tetanuszt márpedig nem írhatnak fel, és másnap reggel vissza kell térniük érte, mert

az ügyeletes háziorvos nem írhat fel tetanuszt.

„Ekkor elkattantam, elküldtem a teljes magyar egészségügyet a p….ba” – hangzik a fiatal édesanya levele, amely a következő megjegyzésekkel zárul:
„És ha mégis egy gyerekkel történt volna mindez, akkor is azt mondják, jöjjünk vissza négyre? Vagy autózzak 40 percet az üvöltő gyerekkel Siófokig? És ha nem autóval vagyok,várjak fél órát a mentőre? Egy horog miatt, mikor nyilván a mentősöknek nehezebb, komolyabb dolguk is akad??? És amit egy mentőorvos két perc alatt kivett egy csipeszes ollóval? Még jó, hogy az egészségügyben minden rendben van!! Ugye?

Respect a doktornőnek és a mentősöknek, akik jól végzik a dolgukat és akik a rendszer áldozatai.

És ez CSAK egy horog!!!

Tanulság, Keszthelytől Siófokig 14 és 16 óra közben ne essen bajod, reméld, hogy időben jön segítség vagy érsz kórházba.

A gyereket pedig ne hagyd szabadon a füves strandon, mert a horgászok a mentőorvos szerint mindent széthagynak!!”

 

 

olkt.hu/Facebook