Beleznay Zsuzsa keményen kiosztotta a “teleszüli” Kövér Lászlót

A VILÁG AZOKÉ, AKIK CSAK AZUTÁN SZÓLALNAK MEG, MIUTÁN GONDOLKOZNAK!

🙄 Mostanában a csapból is a demokrácia és a jogállamiság kérdésköre folyik. Kövér László kijelentése nyomán azonban ideje elkezdenünk beszélni az önrendelkezés szabadságáról is.

➡️ Egy kicsit hadd menjek vissza a múltba és most elsődlegesen nem Kövér László múltbeli kijelentésére gondolok, mely szerint szánalommal tekint azokra a képviselőkre, akiknek a személyi száma kettővel kezdődik, tehát a női képviselőkre, hanem egy olyan „mondáshoz” térnék vissza, amelyet a nagymamám – aki egy elképesztően bölcs asszony – mondott, mely alapján minél többet fogok tudni, annál jobban fogom azt érezni, hogy még mennyi mindent nem tudok.

📌 Az elején nem értettem ezt a „mondását”, azonban ahogy kezdtem felnőni, egyre jobban megértettem. Ezért nagyon távol áll tőlem olyan szélsőséges álláspontot kialakítani, valamint elfogadni, mint amilyet Kövér László tett, mely szerint: „A világ azoké, akik teleszülik, akik nem akarnak gyermeket vállalni, az önfelszámolás útjára lépnek.”

🔴 Először is maga a megfogalmazás, szerintem önmagában botrányos, de ezt még félre is tudom tenni. Azonban számtalan nővel beszélek nap, mint nap és elképesztő történetekkel találkozom. Rengeteg oka lehet annak, ha egy nő, vagy egy nő és egy férfi nem szeretne, vagy nem tud gyermeket vállalni. Természetesen most nem azokról az okokról beszélek, ha valaki a külsejét félti.

💙 Azt gondolom, hogy mindamellett, hogy pont most lettem anyuka és megtapasztalhattam azt, hogy anyának lenni a világon a legjobb dolog, felelőtlenség olyan kijelentést tenni mint, amilyet a Házelnök Úr tett, hisz ez egy nagyon sarkalatos álláspont!

😔 Felelőtlenül bánt meg rétegeket és ezzel a célját sem éri el. Megint csak egy dolgot tesz Házelnök létére, mégpedig azt, hogy megosztja a társadalmat, egymás ellen uszít és stigmatizál!

✍🏻 Egy közméltóságnak éppen a nemzet egységének a megteremtésén kellene dolgoznia!

🚼 Az megint más kérdés lenne, ha pozitív kommunikációval annyit mondott volna, hogy azt szeretné és azon dolgozik a kormánnyal együtt, hogy minél több gyermek születhessen meg. Ebben teljes mértékben egyet tudnánk érteni, azonban most nem ez történt.

🕑 Ideje lenne nem csak azt nézni egy kérdéskörnél, hogy hogyan tudok olyat állítást kijelenteni, amivel egy napig vezető hír lehetek, hanem a kérdéskör tanulmányozása után inkább az okokra és a megoldásokra fókuszálni úgy, hogy közben ne bántsak meg rétegeket, hanem ösztönözzem a magyar családokat arra, hogy minél több gyermeket vállaljanak!

➡️ Változtassunk! Fejlődjünk!

💁🏼‍♀️ Nőként, Együtt, Értetek, Veletek!