Két évig várták a szegények az élelmiszerdobozokat, ezt tették bele 646 millióért

0

Két éve meg kellett volna kapniuk a rászorulóknak azokat a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) keretében összeállított élelmiszerdobozokat, amelyeket az Európai Unió pénzéből vettek meg, azonban a közbeszerzési késlekedések miatt csak tavaly nyáron fogtak bele a kiosztásba. Az igazán komoly, országos projektet pedig csak idén, az országgyűlési választások előtt izzították be.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) jó ütemérzékkel március végén, április eleji kézbesítéssel küldött ki értesítő leveleket arról, hogy a rászoruló személyek MAJD egy levelet fognak kapni az élelmiszersegély átvételéről. A levéllel beharangozott levél már a választások után érkezett meg. A projekt teljes költségvetése a támogatási szerződés szerint 9,5 milliárd forint, amiből várhatóan 1 831 000 darab dobozt állítanak össze.

 

Az első élelmiszerdobozokat (mert az érintettek változó ütemezésben többet is kapnak) összesen 646,2 millió forintért, 5170 forintos darabáron a romániai TOTAL-LEVIKO INVEST Srl. érdekeltségébe tartozó Káta-Mill Plusz Bt. állította össze.

Forrás:https://fuggetlenhirek.info/2018/05/28/ket-evig-vartak-a-szegenyek-az-elelmiszerdobozokat-ezt-tettek-bele-646-millioert/