Belső háború és hazudozás: Müller Cecília nekiment Menczer Tamás külügyi államtitkárnak

Kedden 550 ezer adag kínai Sinopharm-vakcina érkezik Magyarországra, ez a mennyiség 275 ezer ember beoltására elegendő – mondta az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn – írta meg a 24.hu.

Hajnalban Menczer Tamás, a külügy államtitkára még arról beszélt egy Szijjártó Péter Facebook-oldalán közzétett videóban, hogy 225 ezer ember oltására lesz elegendő az 550 ezer adag kínai vakcina. Kérdeztük a külügyminisztériumot, hogy mi az ötvenezres eltérés indoka, de néhány óra alatt nem kaptunk választ.

 

Keddre már meg is érkezhet az oltóanyag.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos viszont már helyesnek tűnő adatokat mondott, hiszen a Sinopharm-oltóanyagból is kétszer kell kapnia valakinek, hogy erős védettséget szerezzen.

A tisztifőorvos szerint Menczer hamis adatokat mondott be ami nem jó, mert rontja a kormány szavát és bizalmatlanságot válthat ki.

Arról is kérdeztük a külügyet, hogy mennyiért szerezték be a kínai oltóanyagot, ami azért is lenne érdekes információ, mert messze ez a legdrágább vakcina.

 

Választ erre a kérdésünkre sem kaptunk.

Az első szállítmány Pekingből kedden érkezhet meg. Ezután még a magyar szakemberek is vizsgálni fogják, mielőtt oltani kezdenének az európai uniós hatóságok által még nem vizsgált oltóanyaggal.

 

 

via. 24.hu