Belügyminisztérium: Rendkívüli operatív törzs alakult meg a koronavírus miatt!

0

A Belügyminisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán ismertette, hogy a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzsügyeleti központot működtet.

Mint írják: az ügyeleti központ munkájában a Belügyminisztérium; az Emberi Erőforrások Minisztériuma; a Honvédelmi Minisztérium; az Innovációs és Technológiai Minisztérium; a Külgazdasági és Külügyminisztérium; a Nemzeti Népegészségügyi Központ; az Országos Rendőr-főkapitányság; a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ felelős munkatársai vesznek részt.

Az ügyeleti központ e-mail elérhetősége: [email protected]

A beérkező elektronikus levelekre a központ a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küld.

A 06-80-277-455 illetve a 06-80-277-456 kapcsolási számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogják fogadni a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

Hozzáteszik: a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs továbbra is folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus fertőzésre vonatkozó ellenőrzött egészségügyi és járványügyi adatokat.

Magyarországon a vírus jelenlétét nem mutatták ki.

(MTI)