Benkő “seggnyaló” Tibor mellet lehet Németh Szilárdból a Honvédelmi minisztérium államtitkára!

0

Lapértesülés szerint Németh Szilárd már nem tagja a Parlament nemzetbiztonsági bizottságának, a feltételezések szerint államtitkári posztot kapott. A 24.hu cikke szerint Németh Szilárd rezsibiztos már nem tagja és alelnöke a Parlament nemzetbiztonsági bizottságának, az értesülést Szél Bernadett LMP-s társelnök és Molnár Zsolt, a bizottság 2014-18 közti szocialista vezetője is megerősítette (őt a jobbikos Mirkóczki Ádám váltotta). A posztot egy másik fideszes, Németh Zsolt kapta meg.

A 24.hu szerint az új kormány csak júniustól működik, addig a 2014-ben megválasztott képviselők még dolgozhatnak korábbi posztjaikon. Kivétel ez alól a törvények szerint az az eset, ha egy bizottsági tagból kormányzati szereplő lesz (miniszterelnök, miniszter, államtitkár), ekkor ugyanis a bizottsági tagság és az új poszt összeférhetetlen lesz egymással.

A lap értesülései szerint Németh Szilárdból a Honvédelmi Minisztérium államtitkára lehet.

Rákérdeztek a Fidesznél is, hogy mi a helyzet, a sajtóosztálytól azt a választ kapták, hogy:

“az országgyűlési törvény szerint a miniszterelnök, a miniszter és államtitkár képviselő nem lehet országgyűlési bizottság tagja. Mivel a jelenleg miniszteri és államtitkári tisztséget betöltő képviselők az új kormány megalakulásáig gyakorolják feladat- és hatáskörüket, az új kormány megalakulásáig nem lehetnek bizottsági tagok, emellett a honvédelmi és a nemzetbiztonsági bizottság új tagjai esetében szükség van nemzetbiztonsági ellenőrzés lefolytatására”.