Beszaladt a csík a naciba Fideszéknél: Magyarország hirtelen elfogadta ugyanazt a megállapodást, amit szerdán még kifogásolt a migráció miatt!

0

Szerdán a magyar állam számára még elfogadhatatlan volt egy uniós-svájci megállapodásszöveg, pénteken viszont mégis elfogadtuk a változatlan szöveget – írja a Politico.

A magyar kormány szerdán még megakadályozta, hogy az uniós nagykövetek jóváhagyják az EU és Svájc közötti kapcsolatokról szóló határozatot, de pénteken már ugyanazt a szöveget simán átengedte – írja hírlevelében a Politico.

A szövegben a migráció megemlítése verhette ki a biztosítékot Szijjártóéknál, de csak láthatóan ez csak egy ideig jelentett problémát.

Mi történhetett? – teszi fel a kérdést a lap, majd azzal magyarázza a dolgot, hogy Magyarország megpróbált politikai tőkét kovácsolni az egyezmény blokkolásából, de még a legközelebbi szövetségesei is értetlenül álltak a lépés előtt. Ezért aztán jobbnak látta korrigálni.

A tiltakozást kiváltó mondat a következő volt: „A Tanács elégedettséggel ismeri el az EU és Svájc közötti együttműködést a nemzetközi migráció terén, beleértve a mozgások kezelését, a menekültek áthelyezését és a kérdés globális szintű kormányzásának kialakítását. Bátorítja Svájcot, hogy folytassa az együttműködést a keleti, közép- és nyugati mediterrán menekültútvonalak mentén, és további koordinációt javasol ezen a téren.”

olkt.hu/politico.eu