Betelt a pohár a Honvédkórházban.

0

Nem írta alá a dolgozókra kényszerített új honvédelmi alkalmazotti jogviszonyról szóló szerződést, és távozik a Honvédkórház koraszülött intenzív osztályának (más néven Perinatális Intenzív Centrum, azaz PIC) vezetője – értesült a hvg.hu.

A portál úgy tudja, Nádor Csaba mellett több orvos is felmondott, így újra bizonytalanság van az országos elismertségű részlegen. A hvg.hu szerint egy hétfőn, az intézet főparancsnokával tartott értekezleten arra jutottak, hogy néhány korábbi dolgozó részleges visszafoglalkoztatásával, csökkentett kapacitással, tíz ágyon tartják fenn egyelőre a működőképességet.

Nádor Csaba, a lap szerint a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti újszülött intenzív osztályán folytatja a munkáját.

A PIC-en, a koraszülöttek ellátására szakosodott kórházi centrumban olyan csecsemőket látnak el, akik a különböző méhen belül fejlődési rendellenességekkel, a születés előtti hetekben kialakult fertőzésekkel vagy a születés körüli időszakban fellépő problémákkal jöttek a világra. Nem azonos a koraszülött intenzív osztállyal (NIC)

Forrás. https://168ora.hu/itthon/betelt-a-pohar-tavozott-a-honvedkorhazbol-a-koraszulott-intenziv-centrum-vezetoje-162483