Betelt a pohár az egészségügyi dolgozóknál: sztrájkra készülnek! (+Videó)

Júliusra halasztották az egészségügyi szakdolgozók béremelését, ám az orvosok bérét januárban megemelték. Ez azt eredményezte, hogy az orvosok és szakdolgozók bére közt hatalmas szakadék keletkezett. Ezért és a kórházösszevonások miatt sztrájkra, felmondásokra és az ügyeleti munka visszautasítására készülnek a dolgozók, ezzel kifejezve tiltakozásukat.

Van olyan orvos, aki a kórházösszevonások miatt egyik napról a másikra szembesült azzal, hogy már egy másik intézményhez tartozik, ezért a fizetése is csökkent. A rossz állapotok és a bérrendezés elmaradása miatt az egészségügyi dolgozók sztrájktárgyalásokat kezdeményeznek a kormánnyal.

Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke szerint sürgősen rendezni kell a fizetésemelést, júliusban már túl késő lenne, hiszen sorra mondanak fel a dolgozók.

 

Minden nappal elmennek emberek, bár már így is nagyon kevesen vannak. Azt a küzdelmet, amit ők folytatnak, mi abszolút támogatjuk

 

– szögezte le az RTL Híradójának, majd elmondta, hogy nemcsak a kórházakban rossz a helyzet: egyes háziorvosi körzeteket úgy kínálják eladásra, hogy az érintett orvos még ott dolgozik.