BEVÁNDORLÓKRÓL

0

Az 1990-es években jöttek a kínaiak. Olyan sokan jöttek, hogy szinte azt lehetett hinni, hogy elfoglalták egész Magyarországot. Sorra nyíltak kínai éttermek, üzletek. Megszámlálhatatlan üzlet nőtt ki a semmiből. Eleinte piacokon voltak ezek az üzletek. Szívesen vásároltunk a kínai boltokban. Olcsóbb is, tetszetős is volt az árú. Megszoktuk, megszerettük. Senki nem papolt éjjel-nappal, hogy ők migránsok, elveszik a magyarok munkáját, megélhetését, hogy idehoztak idegen vallást, idegen kultúrát. Megszoktuk a kínai boltokat, árujukat. Országszerte vannak ilyen boltok, ahová járunk. Nem mondta senki, hogy félni kell a migránsoktól, pedig szerintem sokkal többen voltak a kínaiak, mint amennyi bevándorlót fogadott be most a Fidesz kormány. Én Lehet piacon szoktam vásárolni. A piac galériáján alig van olyan üzlet, amely nem kínai vagy vietnami. Nem félek ott vásárolni.
Vidékről nem tudok, de Budapest tele van török éttermekkel, étkezdékkel. Eszünk gyroszt és más egzotikus ételt. Pedig a törökök szerintem muszlimok, akiknek eszükben sincs iszlamizálni a mi országunkat. Bizonyára gyakorolják a vallásukat, ahogyan a magyarok is a magukét. A magyarok és az itteni muszlimok nem zavarják egymást, és nem is bántják.
Számos külföldi diák tanult a magyar egyetemeken, sokan közülük itt maradtak, megnősültek, családot alapítottak. Nőnek, sőt felnőttek a vegyes házasságokból származó gyeskerekeik. Ezek a “bevándorlók” 20-30-40 évig szolgálták a magyar népet, de most a magyar nép hirtelen elkezdett utálni és bántani őket. És ők már félnek is a magyaroktól. Elmennek szír orvosok, arab mérnökök. és sokan mások. Ők képesek elmenni, mert multikulturálisak, megtanultak alkalmazkodni, beszélik az idegennyelveket. Vagyis mondhatom, hogy többet tudnak, mint számos magyar.
Akkor mi az, ami táplálja a magyarok idegengyűlöletét? Saját magatehetetlenségük? Ostobaságuk? Irigységük? Azt értem, hogy a magyar kormány kiengedte a frusztrációt, szabadjára engedte az alantas érzelmeket. Ennyire manipulálhatóak a magyarok, hogy képesek minden badarságot elhinni? Bedőlnek minden hazugságnak? Ez nagyon elkeserítő! Szégyellem magam az ilyen honfitársaim miatt.

Krisztina Mándi