Bezáratja a Párbeszéd Orbán Ráhel barátnőjének közpénzből megtolt divatügynökségét, ha nyer a választásokon

Megszüntetné a 2,3 milliárd forint közpénzből fenntartott, Orbán Ráhel egykori csoporttársa által vezetett Magyar Divat & Design Ügynökséget a Párbeszéd, ha az ellenzéki pártok nyernek a jövő évi választásokon – ígérte a párt parlamenit képviselője, Kocsis-Cake Olivió azon a vasárnapi sajtótájékoztatón, amelyet a divatügynökség által bérelt, istenhegyi úti villájánál tartott.

A sajtótájékoztatót egy demonstratív képkiállítással kötötték össze, a mélyszegénységet bemutató képeket a villa udvarának kerítésére helyezve.

Kocsis-Cake ígérete szerint az ügynökség beszüntetése után a rá szánt pénzt a mélyszegénység elleni közdelemre költik.

Márpedig pénz akad a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) alá tartozó cégnél:

Idén már 15 milliárd forint felett diszponálnak, miután a kormány 10-ről 15 milliárdra emelte azt a keretösszeget, amelyből az ügynökség a divatipar kis- és középvállalkozásainak juttathat pénzt pályázat útján, 5-150 millió forint között. Az ügynökséget vezető Bata-Jakab ezt azzal indokolta, hogy „a járvány nagyon gyorsan éreztette a hatását a divatiparban”.

Az ügynökség saját fenntartására is jutott forrás: 2020-ban 445 millió forint ment el csak bérezésre, miközben a cégnél az év során átlagosan tíz ember dolgozott. A 2018-ban létrehozott cég teljes költségvetése 2020-ban 2,3 milliárd forint volt.

„Az egy százalékot támogató intézkedések helyett a 99 százalékot kell szolgálnunk. Meg kell szüntetnünk az oligarchatemplomokat!” – mondta a sajtótájékoztatón a párt albertirsai önkormányzati képviselője. Gér Mihály szerint „térdig járunk a nyomorban”, a kormány félrekezelte a járványt és a gazdasági krízist se menyhíti, ám ez a kormánysajtóban nem jön át, ott annyi látszik, hogy az ország jobban teljesít.

Gér ennek ellenkezőjét bizonyítandó készítette el képeit Tornanádaskától Albertirsáig, bemutatva, hogy egyre többen élnek reménytelen mélyszegénységben. Ezekből a fényképekből áll a kiállítás is a desig-ügynökség villájának kerítésén.

https://telex.hu/belfold/2021/07/18/bezaratja-a-parbeszed-orban-rahel-baratnojenek-kozpenzbol-megtolt-divatugynokseget-ha-nyer-a-valasztasokon