BEZZEG A NÉMETEK! VARGA MINISZTER ASSZONY MEGFAGYÁSOS ESETE

Mindent tudó Varga Judit igazságügyi miniszter arról elmélkedik Facebook-oldalán, hogy “A német gáztárolók töltöttségi szintje miatt Robert Habeck gazdasági és klímaügyi miniszter felvetette, hogy a bérbe adott lakásokban törvény írja elő a garantált minimumhőmérséklet akár 6 Celsius fokos csökkentését.
Az ötlet még a német kormánypártokat is megosztja, Klara Geywitz szövetségi építésügyi miniszter törvényileg előírt megfagyást emlegetett.”
Bezzeg, a német kormány azt sem tudja, hogy mit akar, mert bezzeg mi!
Hogy mi franc köze van mindehhez Varga Juditnak? Semmi. Mindenbe belekotnyeleskedik, játssza a jól értesültet, pedig ez csak arra jó, hogy elsumákolja a Völner vagy a Pegasus lehallgatási ügyet. (utóbbi téma titkosítása a rendszerváltás óta eltelt idő legocsmányabb húzása)
—————-
Az eligazodásban segít Németországban élő tolmács, fordító barátom, Gyöngyvér.
—————
– Az eddigi hőmérséklet minimum nappal 18-22 fok volt, éjjel 16-18 fok. A hat fok a 22 és 16 között van. A minimális hőmérséklet, amit a bérlőknek biztosítani kell, nappal 18 fok, éjjel 16 fok. De ez csak javaslat. És a gyakorlatban csak annyit jelent, ha nincs meg ez a hőmérséklet, lehet a lakbért csökkenteni.
– Ezek most javaslatok, de nem is biztos, hogy szükség lesz rá, de ha igen, akkor is szabad jobban fűteni.
—————
Mindenki magának spórol. Nincs állami fűtés.
—————
Magyarországon nem ismerik a demokráciát, fogalmuk sincs, mennyi minden történik, mielőtt eldől, lesz-e egy javaslatból egyáltalán rendelet, törvény.
Igaza van Gyöngyvérnek, hiszen nálunk ez úgy van mostanában is, hogy éjszaka suttyomban teszik közzé a Magyar Közlönyben a “vészhelyzeti” rendeleteket. Amúgy sem szoktak megkérdezi senkit, jön a törvényjavaslat, másnap a Fidesz törvényt csinál belőle. És kész.
—————
Ez Orbán demokráciája.
—————
Kizárni mindenkit, aki az országban szakember, civil szervezet, szakmai szervezet, ellenzéki. Maradnak maguknak. Ebben főszereplő Varga Judit is.
Gyöngyvér azt is hozzáteszi: – Tudatosan ferdít a miniszter. Lesi, hogy mit lehet megetetni a magyarokkal. Azok meg nagyon sokan el is hisznek minden hazugságot.
Egyébként 18 fokban még senki nem fagyott meg. Éjjel 16 fokban sem.
És ha már megfagyás, tisztelt Varga! Kapásból most ennyi:
évente 150-300 ember szenved fagyhalált. Legtöbben a saját lakásunkban. Már ha van. Mert például 2016 és 2020 közötti időszakban egy kisvárosnyi embert lakoltattak ki.
Ehhez mit szólhat Varga miniszter. Semmit.
—————
Mit szólna? Amit Orbán elvár tőle.
—————
Azt pedig Rétvári kijelentése óta tudható, hogy nálunk szegény ember nincs. Varga is inkább minden körültekintés nélkül vájkál már nem csak itthon az “ellenség” dolgaiban, hanem most éppen tudatlanul a németek terveit szúrta ki magának.
És akkor az embert a hideg rázza ettől a pimaszságtól. Negyven fokban is.