Bill Gates: Amerika elkésett

0

A milliárdos szerint az Egyesült Államok korábbi beavatkozással elkerülhette volna a gazdaság leállását, ugyanakkor még ha recesszió is az ára, csak a szigorú korlátozások fenntartásával állítható meg a járvány.

Az Egyesült Államok elszalasztotta az esélyt arra, hogy kontrollálja a koronavírust leállások nélkül, nem lépett elég gyorsan – mondta Bill Gates, a Microsoft alapítója a CNBC-nek, amit a Portfolio szemlézett. A milliárdos szerint már januárban figyelnie kellett volna mindenkinek, miután a vírust decemberben felfedezték Kínában.

Gates szerint a tesztelések felpörgetése mellett elkerülhetetlen a legalább 6-10 hetes leállás annak ellenére is, hogy az egyének bezárkózása katasztrofális hatással lesz a gazdaságra.

Úgy fogalmazott:

“Nagyon nehéz azt mondani az embereknek, hogy járjanak továbbra is éttermekbe, vegyenek új házakat, és ignorálják a sarokban fekvő testeket,

mert azt akarjuk, hogy tovább költekezzenek, mert van néhány politikus, aki azt gondolja, hogy a GDP-növekedés a fontos. Egy járvány alatt kemény dolog azt mondani az embereknek, hogy folytassák a dolgaikat, tudva, hogy a cselekedeteikkel a fertőzést terjesztik.”

Az Egyesült Államokban nagyon gyorsan terjed a járvány, a WHO attól tart, hogy az ország a járvány új gócpontjává válik. Már mintegy 55 ezer fertőzöttet tartanak számon. Több helyen, például Kalifornia, New York és Washington államban átmenetileg bezárták a nem létfontosságú helyeket és üzleteket, aminek az lett az eredménye, hogy a munkanélküliség megugrott.

Donald Trump kedden azt közölte, hogy reményei szerint húsvétra már újra lehet nyitni mindent,

Forrás infostart.hu